Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Oportunitate pentru oamenii de afaceri români: Finanțări de până la 75% pentru investiții în reciclarea textilelor. Ministrul Mediului: "Suntem pregătiţi"

Oportunitate pentru oamenii de afaceri români: Finanțări de până la 75% pentru investiții în reciclarea textilelor. Ministrul Mediului: "Suntem pregătiţi"

Oamenii de afaceri care vor să intre în circuitul reciclării textilelor, obligație pe care țara noastră o are de la 1 ianuarie 2025, pot accesa finanțări de până la 75% de la stat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   20:35

Potrivit Ministerului Mediului, în acest moment, sunt disponibile fonduri de 220 de milioane de euro, suficiente pentru 26 de fabrici de reciclare, în care valoarea investiției să fie între 500 de mii de euro și 8,4 milioane de euro. Totuși, programul nu se referă specific doar la reciclarea textilelor, însă pe acest segment cererea va fi foarte mare în viitorul apropiat.

"Prin Administrația Fondului pentru Mediu, avem o linie de finanțare din PNRR în valoare de 220 de milioane de euro, linie care poate finanța până la 75% din cuantumul unei investiții. Nu ne limităm la un anumit tip de material reciclabil.

Bineînțeles că vom accepta la finanțare inclusiv acei procesatori, acei reciclatori care vor gestiona și fracția textilă. Suntem pregătiți cu legislația de la 1 ianuarie, știm ce avem de făcut", a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close