Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Liber la traseism politic! Ordonanţa a fost schimbată pe ultima sută de metri, la cererea PNL

Liber la traseism politic! Ordonanţa a fost schimbată pe ultima sută de metri, la cererea PNL

Ordonanţa care le permite primarilor sau şefilor de Consilii Judeţene să se mute de la un partid la altul a fost schimbată pe ultima sută de metri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2024   •   19:10

Asta pentru că în varianta iniţială era o adevărată capcană pentru PNL: partidul ar fi urmat să piardă, după propriile calcule, aproximativ 300 de aleși locali după alegerile din iunie.

În noua formă, aleşii vor putea să schimbe partidul fără să le înceteze de drept mandatul până la depunerea juramântului. 

Primarii, președinții de Consilii Județene, consilierii locali sau județeni care sunt aleși pe 9 iunie își pot lua în primire mandatul la finalul lui septembrie doar dacă la acea dată fac parte din partidul sub sigla căruia au candidat.

Modificările au fost făcute după ce PNL s-a opus formei inițiale în care actul normativ a fost pus în dezbatere publică.

Liderii social-democrați și liberali transmit că ar trebui să nu mai existe aceste mișcări de trupe între partide, mai ales între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, pentru că acest lucru ar putea să nască disensiuni în cadrul coaliției de guvernare.

Ordonanța de urgență a fost adoptată vineri într-o sedință extraordinară de guvern.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close