Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Şobolanii cu ştaif din Sectorul 1 au ieşit la promenadă pe Calea Victoriei

Şobolanii cu ştaif din Sectorul 1 au ieşit la promenadă pe Calea Victoriei

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut din micul Paris, marele Bucureşti al şobolanilor. Animalele au ieşit la promenadă pe Calea Victoriei. Oamenii sunt exasperaţi. Nu mai există cartier unde locatarii să nu se plângă de mizerie. Criza gunoiului este departe de a se termina. În timp de oamenii strâng semnături pentru demiterea primarului, Clotilde Armand, edilul a primit un ultimatum din partea Consiliului Local.

Şobolanii cu ştaif din Sectorul 1 au ieşit la promenadă pe Calea Victoriei
de Cristi Popovici    |    12 Iul 2021   •   18:48

Sunt imagini filmate în faţa unui bloc din Piaţa Amzei, Sectorul 1. În centrul Capitalei.

Şobolanii au invadat zona de când pubelele nu au mai fost golite de gunoi.

Motivul pentru care s-a ajuns la situaţia din Sectorul 1

S-a ajuns la această situaţie pentru că Primaria contestă valabilitatea contractului semnat în 2008 cu actuala firmă de salubritate.

Edilul Clotilde Armand susţine că tarifele sunt prea mari, iar înţelegerea ilegală. De partea cealaltă, reprezentanţii companiei spun că au de recuperat 120 de milioane de lei de la autoritatea locală. Şi au redus numărul maşinilor de strâns gunoiul.

"În mai multe cartiere din Sectorul 1, mormanele de gunoaie acoperă efectiv trotuarele şi nu ai pe unde să treci. În mijlocul zilei temperaturile sar de 35 de de grade Celsius la soare, gunoiul se transformă într-un focar de infectie", a prezentat Cristi Popovici, reporter Antena 3.

Nici consilierii locali nu înţeleg strategia primarului Clotilde Armand

Primarul a fost împuternicit de Consiliul Local să medieze această situaţie şi să o rezolve, dar şi să prezinte un raport într-un termen de 60 de zile. Responsabilitatea îi revine în totalitate primarului", a declarat Dan Podaru, consilier local PNL-Sector 1.

La solicitartea reporterilor Antena 3, primarul Clotilde Armand a refuzat orice dialog. În tot acest timp, pe reţelele de socializare, tot mai mulţi utilizatori au înlocuit pozele cu clădirile din Centrul Vechi şi au pus, în schimb, mormanele de deşeuri.
 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close