Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ziua Națională a României, serbată cu mare fast în toată țara. 1 Decembrie a fost marcat cu cele mai spectaculoase parade

Ziua Națională a României, serbată cu mare fast în toată țara. 1 Decembrie a fost marcat cu cele mai spectaculoase parade

La mulţi ani, România! Românii au sărbătorit astăzi Ziua Naţională, cu parada militare fastuoase şi cu petreceri atât în public cât şi în propriile case.

Ziua Națională a României, serbată cu mare fast în toată țara. 1 Decembrie a fost marcat cu cele mai spectaculoase parade
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    01 Dec 2023   •   18:18

Ziua Naţională a României a fost marcată cu cele mai spectaculoase parade. La Bucureşti, parada militară a adunat zeci de mii de oameni, iar reţeta a fucţionat şi pentru Cluj, Alba, Constanţa sau Iaşi. Evenimentele au adunat zeci de momente grandioase, cele mai îndrăgite fiind defilările militarilor.

Peste 2.400 de militari şi angajaţi ai sistemului de apărare au participat la parada militară de 1 decembrie organizată la Arcul de Triumf. Aproximativ 100.000 de oameni au urmări de pe margine acest eveniment.

Între vizitele internaţionale, preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut timp să vină la parada de 1 decembrie. A stat câteva zile în ţară, cât să bifeze câteva evenimente şi să organizeze pe repede-înainte o recepţie de Ziua Naţională la Palatul Cotroceni. Patru zile nu va mai fi, însă, în ţară, pentru că trebuie să vorbească trei minute la conferinţa pentru schimbările climatice din Dubai.

Manifestările de anul acesta din Cluj au debutat cu ceremonialul de depunere de jerbe și flori în Piața Mihai Viteazul. La parada au participat şi alpiniştii utiltari care au desfăşurat un drapel uriaş pe clădirea Casa Armatei.

Vedeta paradei de la Iași a fost Rita, o iapă care a împlinit 20 de ani de când este la jandarmerie. Alături de Laura, jandarmeriță care o strunește, a participat la mai toate paradele din țară, la Alba Iulia sau pe sub Arcul de Triumf. Azi a fost ultima ei misiune, fiind oficial pensionată.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close