Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Dispozitivul care revoluționează agricultura, creat de șase tineri români | Raportează în timp real calitatea solului și a legumelor

Dispozitivul care revoluționează agricultura, creat de șase tineri români | Raportează în timp real calitatea solului și a legumelor

Șase tineri inovează sectorul agricol din România cu un dispozitiv inteligent. Au creat un sistem întreg de senzori și algoritmi care monitorizează în timp real sănătatea solului și a plantelor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   17:45

"Produsul nostru se numește Growwise și acesta monitorizează macronutrienții din sol, temperatura și umiditatea acestuia. El face acest lucru pentru ca mai târziu să se producă o recoltă mult mai bogată din punct de vedere nutritiv.

Am primit recomandarea de la specialiști să introducem și un senzor de pH care este foarte important pentru sănătatea plantei ", a declarat Alexandra Morar, Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj. 

"Senzorul monitorizează care anume macronutrienți lipsesc și se primește o notificare prin intermediul aplicației pentru a ști ce îngrășământ să oferi. În total, senzorul și aplicația au durat vreo patru luni. Pentru a o aduce în stadiul de funcționare a durat șase luni", precizează Augustin Babii, Liceul Lucian Blaga, Cluj. 

Tinerii au declarat faptul că decizia lor de a crea un aparat destinat agriculturii a fost dată de studiile apărute în ultimii ani care demonstrează că în produsele vegetale calitatea nutrienților a scăzut considerabil. 

Echipamentul și aplicația sunt în valoare de 300 de euro. 

×
Subiecte în articol: aplicatie agricultura legume bio
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close