Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Arta clasică îmbinată cu tehnologia | Tabloul în care vizitatorii pot "păşi"

Arta clasică îmbinată cu tehnologia | Tabloul în care vizitatorii pot "păşi"

O expoziție de artă contemporană ce îmbină opere clasice este pusă în valoare de tehnologia de ultim moment. Un masterand al facultății de artă din Oradea a pus bazele unei instalații inedite care permite vizitatorilor să devină personaje.

Arta clasică îmbinată cu tehnologia | Tabloul în care vizitatorii pot "păşi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   17:11

Expoziția prezentată în cadrul muzeului orașului Oradea, din incinta cetății medievale, a atras un număr record de vizitatori, în special tineri.

Pavel Corpodean și-a impresionat colegii, profesorii, dar mai ales publicul cu o lucrare unică, cel puțin în Oradea. Instalația intitulată " în spatele pânzelor" dă o nouă viață și noi sensuri lucrării "Las Meninas" a lui Diego Velázquez.

Lucrarea lui ocupă o întreagă sală de expoziție. Prin intermediul tehnologiei, vizitatorii păşesc în tablou, devenind un personaj la curtea regelui Filip al IV-lea al Spaniei.

Îmbinarea artei clasice cu cea contemporană a fost dorința autorului. Tatăl unui băiețel de 11 ani, Pavel și-a dat seama că nu prea găsește modalități de a-l atrage spre artă. Așa a luat naștere lucrarea.

Realizarea expoziției a fost o adevărată provocare. De la piesele costisitoare aduse de la zeci de mii de kilometri depărtare până la găsirea unei locații ce o poate pune în valoare.

×
Subiecte în articol: arta clasică tehnologie tablou
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close