Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă O grădiniță din mediul rural, modernizată la standarde europene: "Încercăm să aducem și educația de la sat acolo unde îi este locul"

O grădiniță din mediul rural, modernizată la standarde europene: "Încercăm să aducem și educația de la sat acolo unde îi este locul"

Table interactive, mobilier nou și un mediu extrem de atractiv pentru învățare sunt cele mai importante schimbări de care se bucură preșcolarii de la o grădiniță din mediul rural.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   17:03

Două educatoare dintr-un sat din județul Alba au reușit să modernizeze grădinița la care predau și să o transforme complet într-un mediu mai plăcut și atractiv pentru elevi.

Educatoarele au vrut să le ofere copiilor condiții ca la oraș, astfel au pus bazele unui proiect de atragere de fonduri extrabugetare intitulat "O grădiniță fără egal ne dorim și în rural."

Totul a fost posibil printr-o sponsorizare a unei firme din județ. Acum, copiii se pot bucura de dotări de ultimă generație.

"Este un proiect la care visam de mult, visam departe și totuși încercăm pe propriile forțe să aducem și educația de la sat acolo unde îi este locul.

Citește și: Tot mai mult "orașe biotehnologice" în Europa. Se susțin cu energie și apă produse de microorganisme

Acțiunile pe care noi ne-am axat au fost legate de nevoile prioritare și anume dotarea cu mobilier nou la standardele actuale, dar bineînțeles am dorit să aducem și inovația în educația de la sat și anume să dotăm grădinița noastră cu doua table interactive", a spus educatoarea Adina Mirela Feșteu.

"Cea mai grea parte cred că a fost acel timp de așteptare între depunerea proiectului la diferite firme și partea în care răspunsul afirmativ a venit din partea unei firme deschise spre o educație de calitate

Cei mici sunt foarte fericiți, sunt foarte incantați, iar în fiecare zi ei vin la grădiniță cu multă iubire și dragoste, părinții, asemenea, sunt foarte fericiți, știți cum e, copil fericit-părinte fericit", a spus educatoarea Amalia Macarie.

Prin dorința educatoarelor de a îmbunătăți calitatea educației în mediul rural și inițiativa ambițioasă a acestora, copiii din comună au acum posibilitatea de a învăța și de a se dezvolta într-un mediu modern.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close