Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Tot mai mult "orașe biotehnologice" în Europa. Se susțin cu energie și apă produse de microorganisme

Tot mai mult "orașe biotehnologice" în Europa. Se susțin cu energie și apă produse de microorganisme

Orașele biotehnologice câștigă tot mai mult teren în Europa. Clădirile din aceste aglomerări urbane sunt alimentate cu apă și energie provenite de la microorganisme, iar resursele care provin din pământ sunt apoi date populației.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   17:35

"Bioo este o companie de biotehnologie dedicată creării primelor orașe și clădiri biotehnologice din lume. Imaginați-vă, de exemplu, un oraș în care în zonele verzi avem baterii sub pământ capabile să genereze energie și apă din pământ. 

Utilizăm microorganisme naturale care deja trăiesc acolo, consumă materia organiză și eliberează electroni și hidrogen care se combină cu oxigenul. Astfel reușim să creăm un sistem care ne permite să avem un profit de investiții în zonele verzi", a declarat Pablo Vidarte, CEO și fondator Bioo. 

Toate aceste tehnologii pot părea departe de realitate, însă, compania se laudă cu faptul că a dezvoltat deja proiecte la scară largă  în mai multe orașe din Europa. 

"Deja derulă proiecte cu aceste baterii biologice în întreaga lume. Avem proiecte de la Taiwan până în America, în Orientul Mijlociu, în Europa. 

În final, primele clădiri pe care le-am construit au fost în Barcelona, Madrid, în Insulele Baleare, în Regatul Unit. Deja începem să escaladăm mult mai mult", a mai precizat Pablo Vidarte, CEO și fondator Bioo. 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close