Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Localitatea din România cu cea mai modernă școală | Unitatea de învățământ are aparatură de ultimă generație

Localitatea din România cu cea mai modernă școală | Unitatea de învățământ are aparatură de ultimă generație

Școala funcţionează într-o clădire eficientă din punct de vedere energetic şi este dotata cu numeroase gadgeturi inteligente. Toate sălilele de curs sunt dotate acum cu tablete de tip smart, aşa ca praful de creta a devenit o amintire. Investiţia a costat 2,5 milioane de lei şi a fost realizata din resursele proprii ale primăriei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   17:10

Una dintre cele mai moderne şcoli din România se află la Gura Râului în judeţul  Sibiu. Cu ajutorul tehnologiei si a noilor dotări, cursurile au devenit mult mai atractive atât pentru profesori dar si pentru elevi.

Școală gimnazială Aurel Decei din coumna sibiană Gură Râului a fost dotată cu tablete, laptopuri, table electornice inteligente, sisteme de sonorizare, senzori de prezența dar și sisteme de supraveghere video. 

"Școala a fost reabilitată și pe partea de instalație electrică și termică, iar cea electrică este smart. Se poate controla inclusiv intensitatea luminii. Becurile au senzor de mișcare și își reglează intensitatea în funcție de lumina din exterior", a declarat Anca Botoroagă, director școală. 

Lucrările au durat doi ani, iar primăria a investit peste 2,5 milioane de lei din fonduri proprii.

Și grădiniță de la Gură Răului a fost modernizată complet, iar acum primăria investește în reabilitarea școlii generale, clasele I – IV.

Această va fi gata peste două luni la finalul unei investiții pentru care primăria a alocat 1,9 milioane de lei din bugetul local, și încă 1,3 milioane din fonduri PNRR.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close