Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Alertă națională! Cum își realizează adolescenții drogurile din pastile luate de la farmacie și alcool

Alertă națională! Cum își realizează adolescenții drogurile din pastile luate de la farmacie și alcool

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, Mihai Gâdea a vorbit despre o problemă care a pus monopol pe România și care nu pare să aibă o rezolvare. Tot mai mulți tineri ajung să consume pastile în combinație cu alcool, un cocktail de droguri extrem de periculos.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2024   •   23:31

România se confruntă cu o problemă care a scăpat de sub control: consumul drogurilor din partea adolescenților. În momentul de față, copii consumă medicamente cu pumnul, în special pentru insomnie, anxietate și depresie. 

Aceste pastile combinate cu alcoolul reprezintă cel mai periculos cocktail de droguri. Este un altfel de mod de a consuma drogurile. Pastilele pentru tratarea durerilor, a insomniilor și a depresiei oferă vise și bucurie, dar pentru scurt timp. Ulterior, intervine coșmarul: dependența și gravele probleme de sănătate. 

Deşi Tramadol, Cinolazepam sau Zopiclona se eliberează doar pe bază de reţetă, un pacient îşi poate procura, în aceeaşi lună, mai multe reţete de la medici diferiţi, şi implicit mai multe pastile, fără să poată fi depistat.

Doar rețele verzi și galbene se află sub control. La cererea Agenției Naționale Antidrog, Ministerul Sănătății va introduce și aceste substanțe pe lista celor eliberate în condiții speciale. Pe de altă parte, poliţiştii şi procurorii sunt responsabili să depisteze reţelele care vând ilegal astfel de medicamente.

Citește și: Oraş terorizat de interlopi, sub atenta grijă a unui poliţist. Comisarul şef nu acţiona singur, spun victimele

Aşa s-a ajuns ca medicamentele cu conţinut stupefiant să fie pe locul 3 în topul preferinţelor de consum ale tinerilor cu vârste între 14 şi 18 ani. În Romania, sunt deja peste 200 de substanțe psihotrope sau stupefiante, care pot fi eliberate doar cu reţete speciale. Printre ele, diazepam, codeină, metadonă, fentanil ori oxicodonă, substanţe pe care mii de consumatori de droguri încă reuşesc să şi le procure ilegal. 

Centrul Capitalei a devenit centrul consumatorilor de droguri 

În centrul Capitalei sunt poziționate cele mai importante instituții precum Poliția Capitalei, Curtea de Apel, universități și spitale. 

Asta nu îi împiedică pe traficanții și consumatorii de droguri să facă tranzacții și să consume stupefiante ziua, în văzut tuturor, în zone precum Piața Unirii sau Piața Universității.

Oamenii se tem pentru viața lor, mai ales că cei care consumă ajung să fie violenți și să atace persoanele. 

Situația se regăsește și în Cartierele Berceni, Ferentari sau Gara de Nord, care au devenit cuiburi ale traficanților de droguri. 
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close