Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Oraş terorizat de interlopi, sub atenta grijă a unui poliţist. Comisarul şef nu acţiona singur, spun victimele

Oraş terorizat de interlopi, sub atenta grijă a unui poliţist. Comisarul şef nu acţiona singur, spun victimele

Informaţii explozive în scandalul poliţistului din Oneşti arestat că măsluia dosarele unui interlop. Comisarul şef nu acţiona singur. Era mână în mână cu un procuror din oraş. Aşa ar fi încercat să se apere chiar omul legii acuzat că a falsificat probe spunând că a făcut asta la indicaţiile magistratului.

Oraş terorizat de interlopi, sub atenta grijă a unui poliţist. Comisarul şef nu acţiona singur, spun victimele
Sursa foto: Getty Images
de Carmina Pricopie    |    24 Ian 2024   •   18:44

Victimele interlopului spun şi ele că ofiţerul de poliţie nu putea soluţiona în favoarea interlopului atâtea dosare fără complicitatea unui procuror.

"Mai e un procuror, nu pot să-i dau numele, de la Oneşti, care...se plimbau dosarele. De la domnul Călin, la domnul procuror, de la domnul procuror se întorceau înapoi la Poliţie. Şi tot aşa. Ca să treacă termenul, ca să scape basma curată". Bărbatul, a cărui identitate am protejat-o, este una dintre multele victime ale lui Vitalie Mîrza. El a relatat o întâmplare stranie chiar cu domnul procuror.

"Era Radu Gheorghe Mădălin, eram eu, aşteptam să intru în sală, s-a făcut pauza aia de jumătate de oră la Judecătoria Oneşti, la care a venit domnul procuror în timpul pauzei, că trebuia să redeschidă iar şedinţa, domnul procuror a venit, a dat noroc cu Mădălin". Mădălin, bărbatul despre care vorbeşte, era inculpat în dosarul respectiv. Era unul dintre cei care stătea în boxa acuzaţilor. Este şi acum, arestat recent la pachet, cu şeful său Mîrza şi ofiţerul de poliţie.

"Mădălin s-a plâns că iar i-a făcut percheziţie de droguri de ce i-a făcut poliţia, că-i făcuse percheziţie iar, la care domnul procuror "Stai liniştit, că aicea e capăt de linie!", spune victima lui Vitalie Mîrza.

Aşa a înţeles şi comisarul şef Vasile Călin când a fost dus la mandat. Că e capăt de linie. Şi a arătat cu degetul spre procurorul cu care lucra. Ar fi spus că a măsluit probele din dosarele cu bătăi ale interlopului la indicaţiile magistratului.

Citeşte şiUn poliţist a fabricat probe ca să îi scape de dosare pe interlopi. Schema prin care indivizii erau "albiţi"

Pe bărbatul, cu care reporterii Antena 3 CNN au stat de vorbă, l-au bătut de trei ori. Mîrza şi gaşca cu care opera. Şi dosarele lui ca şi restul au ajuns jumătăţi în instanţă sau nu au ajuns decloc.

Victimele arată cu degetul spre comisarul şef Vasile Călin, arestat acum că l-ar fi protejat pe interlop.

În Oneşti, oraşul în care Gheorghe Moroşan a luat două vieţi sub nasul poliţiştilor care au făcut nimic şase ore, oamenii sunt resemnaţi. În acelaşi oraş, în urmă cu mai mulţi ani, un subcomisar de la DGA a fost bătut de poliţişti în timp ce încerca să le facă un flagrant.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close