Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dana Budeanu pune punctul pe i: "Cea mai gravă este instigarea la ură. Este un atac la siguranţa naţională"

Dana Budeanu pune punctul pe i: "Cea mai gravă este instigarea la ură. Este un atac la siguranţa naţională"

Dana Budeanu a comentat scandalul produs azi în plenul Parlamentului şi a adresat un mesaj vehement celor care azi la proteste au instigat la ură.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2023   •   22:08

A fost violență extremă a protestatarilor AUR şi ai partidului lui Dumitru Coarnă, care au lovit cu picioarele, au îmbrâncit, au scuipat şi au înjurat parlamentarii. Totul, în ziua în care, la controlul de securitate, un colaborator AUR, a fost depistat cu patru gloanțe în geacă. 

Întrebată despre aceste scandaluri, Dana Budeanu a transmis un mesaj tranşant. 

"Cea mai gravă este instigarea la ură. Eu nu simt frică când văd niște dezechilibrați din  ăștia alergând în sus, în jos pe acolo. Nu vreau să-i văd în viața mea nici în Parlament, nici la putere. Nu vreau să fiu solidară în viața mea cu astfel de oameni. Ăștia nu reprezintă românii. Ei nu sunt naționaliștii români.

Adevărații naționaliști români nu sunt ăștia. Punct. Și cu asta am încheiat și am a explicat de 100 de ori. Cea mai gravă este această propagare a culturii urii. Și ni s-a mai întâmplat asta și cu #rezist și acum ni se întâmplă cu AUR. Faptul că este adus în atenție permanent subiectul urii românilor față de unguri și viceversa, este un atac la siguranța națională. Punct.

Citeşte şi: Dana Budeanu lămureşte isteria cu furtul copiilor din România: "Nu vă ia nimeni copiii, vreau să fiți deștepți"

Noi, românii, nu ne urâm cu ungurii și nici viceversa. Asta este un cretinism efectiv. Eu nu înțeleg. Adică avem 7.000 de legi care amendează, în special astea cu discriminarea și, mă rog, care amendează toate tâmpeniile, inclusiv glumele, le amendează.

Eu nu consider că este normal să tolerăm un astfel de discurs, sincer. Oriunde există cazuri izolate. Și comunitatea maghiară știe asta, și noi, românii, știm asta. Și probabil că există oriunde pe glob. Dar noi că suntem o nație care urâm evrei, ungurii nu este adevărat. Noi trăim în perfectă armonie cu minoritățile din România de sute de ani. Se propagă cultura, uri, tocmai de aceea", a spus Dana Budeanu la Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Dana Budeanu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close