Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Companiile de petrol și gaze plătesc mai puțini bani la stat | Marcel Boloș: "Este un capăt de țară?"

Companiile de petrol și gaze plătesc mai puțini bani la stat | Marcel Boloș: "Este un capăt de țară?"

Prezent în platou Antena 3 CNN, Marcel Boloș a vorbit despre motivul pentru care a fost micșorată taxa de afaceri pentru companiile de petrol și gaze de la 1 la 0,5%. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   22:29

Cătălina Porumbel: ”Domnule ministru, vreau să ne spuneți, pentru că astăzi în discursurile publice s-a vorbit despre echitate, de ce ați micșorat taxa pe cifra de afaceri pentru companiile de petrol și gaze de la 1% la 0,5%. A câta oara statul român schimbă legile pentru ca o companie, ca OMV de exemplu, să plătească mai puțin la stat?”

"Discutăm de domeniu petrol și gaze naturale unde cifra de afaceri este de ordinul zecilor de miliarde de lei. Nu vreau să dau denumirea companiei, dar dau două exemple: o companie care are 55 de miliarde de lei cifra de afaceri, a doua are 24 de miliarde de lei cifra de afaceri.

Profitul net este de zece miliarde de lei. Credeți că pentru România, 0,5% din cifra de afaceri pentru bogățiile acestei țări este un capăt de țară?", a declarat Marcel Boloș. 

Statul român a schimbat în acest an legea prin care OMV să nu mai plătească un miliard de euro la bugetul statului, ci 300 de milioane de euro.

Săptămâna trecută OMV a cerut premierului să nu mai plătească nici cei 300 de milioane de euro, ci doar 150 de milioane de euro.  

Citește și: Ministrul Finanţelor, detalii din spatele încercării de a naţionaliza banii românilor din Pilonul II de pensii : "Este soră cu nebunia"

"Discutăm de plata unei taxe la bugetul de stat mai mult, adică în favoarea statului, adică impozitul pe profit plus 0,5% din cifra de afaceri. Mecanismul este la fel ca și la bănci. Aceste bogății sunt ale statului român, vorbim de gaze naturale, de profituri pe care noi le vedem la Ministerul de Finanțe. 

Guvernul României, prin pachetul de măsuri, nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentar", a mai precizat Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. 

×
Subiecte în articol: marcel bolos OMV Petrom
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close