Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Medicul Beatrice Mahler, recomandări pentru bucureșteni privind fumul toxic provocat de incendiu: "Trebuie să evite pe cât posibil"

Medicul Beatrice Mahler, recomandări pentru bucureșteni privind fumul toxic provocat de incendiu: "Trebuie să evite pe cât posibil"

Directorul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a făcut o serie de recomandări, în direct, la Sinteza Zilei, după incendiul puternic pornit la o hală din Sectorul 1 București, care a generat un nor de fum toxic.

de Ioana Mircea    |    29 Apr 2024   •   22:06

Beatrice Mahler, pneumolog și director al Institutului Marius Nasta din București a făcut o serie de recomandări, în direct, în cadrul emisiuni Sinteza Zilei, de pe Antena 3 CNN, cu privire la ce trebuie să facă persoanele care se află în apropierea incendiului puternic, produs în Sectorul 1 al Capitalei. Un fum gros a acoperit toată zona.

"Cea mai importantă este atenționarea persoanelor cu afecțiuni pulmonare cronice care trebuie să evite pe cât posibil contactul cu fumul înecăcios.

Pentru protecția lor este bine să utilizeze medicația de rezervă dacă simt că nu au cum să evite contactul cu acel iritant și cu acele particule. Este bine să nu fie fereastra deschisă.

Persoanele sănătoase au în principiu mecanisme de autoapărare foarte bune. Dacă este un contact important trebuie să avem o toaletă riguroasă a căilor nazale. Există soluții cu apă de mare cu care pot clăti foarte bine nasul", a spus Beatrice Mahler.

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close