Antena 3 CNN Externe A fost reconstituit chipul atacatorului de la Burgas. Iată cum arăta teroristul sinucigaş

A fost reconstituit chipul atacatorului de la Burgas. Iată cum arăta teroristul sinucigaş

A fost reconstituit chipul atacatorului de la Burgas. Iată cum arăta teroristul sinucigaş
01 Aug 2012   •   14:23

Poliţia bulgară a difuzat, miercuri, o imagine cu faţa reconstituită a presupusului autor al atentatului antiisraelian comis în Bulgaria, în care au fost ucişi cinci turişti israelieni, şoferul bulgar al autobuzului şi atacatorul sinucigaş, relatează AFP.

În imaginea postată pe site-ul Ministerului de Interne bulgar apare un bărbat tânăr cu piele albă, ochi de culoare deschisă şi păr des, închis la culoare.
   
"Faţa atacatorului sinucigaş de pe aeroportul din Burgas a fost reconstituită cu ajutorul tehnologiilor moderne, pe baza datelor disponibile", a anunţat Ministerul de Interne.


Foto: press.mvr.bg
   
Ministerul "cere cetăţenilor" să îi comunice "orice informaţie care are legătură cu bărbatul din această fotografie".
   
Fragmente din capul şi picioarele presupusului atacator sinucigaş au fost găsite de către anchetatori, în urma exploziei unei bombe pe 18 iulie, în faţa unui autobuz care urma să transporte turişti israelieni de pe aeroportul de la Burgas, în estul Bulgariei, la staţiunea balneară Slanşev Briag.
   
Anchetatorii dispun de amprente digitale şi genetice ale presupusului atacator sinucigaş, însă acestea nu figurează în nicio bază de date a serviciilor secrete din lume.
   
Pe 28 iulie, site-ul Bivol.bg a publicat imagini în care apare capul reconstituit.
   
Unul dintre medicii care a efectuat autopsia, doctorul Kosio Iankov, a confirmat autenticitatea fotografiilor difuzate de către Bivol.bg. El a precizat că ochii presupusului atacator sinucigaş "erau între verde şi căprui" şi nu albaştri, aşa cum a scris site-ul, explicând această schimbare printr-un efect postmortem.
   
Atentatul, în care au fost rănite alte 30 de persoane, este imputat de către Israel Iranului în calitate de comanditar, lucru pe care Teheranul îl neagă cu vehemenţă, şi mişcării şiite libaneze Hezbollah, ca executant.
  

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close