Antena 3 CNN Externe "Un act barbar de terorism al Ucrainei, la care Occidentul este complice!" | Furie la Moscova, după bombardamentul din Donețk, soldat cu 27 de morți

"Un act barbar de terorism al Ucrainei, la care Occidentul este complice!" | Furie la Moscova, după bombardamentul din Donețk, soldat cu 27 de morți

Rusia a acuzat Ucraina pentru bombardamentele din Donețk, soldate, conform surselor locale, cu cel puțin 27 de morți, și a spus că vina aparține și Occidentului, care a înarmat Kievul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   08:35

Ministerul rus de Externe a condamnat atacul, pe care l-a numit "un act terorist barbar împotriva populației civile din Rusia".

"Regimul neo-nazist de la Kiev, susținut de Statele Unite ale Americii şi de sateliții săi, a comis din nou un act de terorism barbar împotriva populației civile din Rusia.

Partea rusă condamnă categoric acest atac perfid împotriva populației civile", se spune într-un comunicat al MAE de la Moscova, care mai adaugă că "Occidentul este complice la actele criminale ale regimului Zelenski, ce a demonstrat încă o dată inumanitate şi ură față de oameni nevinovați".

Loviturile au vizat o piață de la periferia orașului Donețk.

Surse rusești: atacul asupra pieței din Donețk ar fi fost lansat din Avdiivka

Atacul a fost lansat, potrivit surselor rusești, duminică, la ora locală zece dimineața, când piața era plină de oameni.

Tirurile și-ar fi avut originea în Avdiivka și s-ar fi folosit armament occidental, conform acelorași surse.

Inițial au fost raportați 25 de oameni uciși, însă bilanțul a fost actualizat la 27 de Denis Pușilin, șeful impus de la Moscova în regiunea ucraineană ocupată.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu s-a referit explicit la atacul din Donețk în discursul său nocturn.

El a spus însă că, într-o singură zi, Rusia a bombardat peste 100 de orașe și sate din nouă regiuni din Ucraina, iar atacurile din regiunea Donețk au fost 'deosebit de severe'.

Doneţk este una din cele patru regiuni pe care Rusia le-a anexat în septembrie 2022 printr-un decret semnat de președintele Vladimir Putin, în urma unor referendumuri denunțate drept "farse" de statele occidentale. 

După atacul din Donețk, armata rusă a replicat cu aproape 100 de lovituri de artilerie în Zaporojie.

×
Subiecte în articol: donetk Avdiivka Rusia terorism Denis Pușilin
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close