Antena 3 CNN Externe "Am avut dreptate să începem operațiunea specială" | Moscova reacționează la acordul NATO privind aderarea Ucrainei

"Am avut dreptate să începem operațiunea specială" | Moscova reacționează la acordul NATO privind aderarea Ucrainei

Kremlinul a invocat ultimele declarații ale șefului NATO pentru a-și justifica invazia în Ucraina, începută acum mai bine de un an.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2023   •   15:35

"NATO continuă să-şi arate esența agresivă despre care am vorbit chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale. În mod evident, Alianța își continuă politica de atragere și de absorbție a Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Peskov a reacționat la declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat în timpul vizitei sale la Kiev că "viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică" și că toți partenerii din alianță sunt de acord că această țară va intra în rândul statelor membre.

Stoltenberg a precizat însă, că, înainte de a deveni efectiv membru NATO, "trebuie să ne asigurăm că Ucraina învinge și că președintele rus Vladimir Putin nu câștigă războiul".

"Fără o Ucraină suverană și independentă, nu are rost să discutăm despre aderare", a completat, vineri, Jens Stoltenberg în marja reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, în Germania.

Citește și: Jens Stoltenberg: Toate țările NATO au fost de acord ca Ucraina să adere la Alianță

Kremlinul: "Decizia intervenției în Ucraina a fost corectă"

"Despre această amenințare potențială - aderarea Ucrainei la NATO - președintele nostru a vorbit cu mult timp înaintea începerii operațiunii militare speciale", a spus Dmitri Peskov.

Potrivit oficialului rus, declarațiile actuale din cadrul Alianței "nu fac decât să dovedească" faptul că decizia privind începerea intervenției militare în Ucraina "a fost una corectă", din punct de vedere al intereselor Rusiei și al necesitații de a-și asigura securitatea.

"Avem de-a face cu un bloc agresiv, care vede țara noastră ca pe un inamic şi ne subminează securitatea", a adăugat el.

Presa internațională amintește că Alianța Nord-Atlantică a afirmat în repetate rânduri că nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, subliniind că acțiunile Moscovei, inclusiv invazia în Ucraina, sunt cele care încalcă dreptul internațional și subminează securitatea europeană. 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close