Antena 3 CNN Externe Atac terorist la Tel Aviv: un palestinian a intrat cu mașina în mulțime

Atac terorist la Tel Aviv: un palestinian a intrat cu mașina în mulțime

Mai multe persoane au fost rănite, unele grav, după ce un șofer a intrat cu mașina, marți, în persoanele din zona unui centru comercial din Tel Aviv.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   14:52

Potrivit poliției israeliene, după atacul cu mașina, care a avut loc pe strada Pinchas Rosen, agresorul s-a dat jos din vehicul și a încercat să-i înjunghie pe oameni.

Poliția israeliană a menționat că teroristul a fost ucis de un trecător înarmat.

Surse din cadrul serviciilor de intervenție israeliene, citate de site-ul Ynetnews.com și de cotidianul The Times of Israel, spun că atacatorul ar fi un palestinian islamist.

Citește și: Liderul Jihadului Islamic, responsabil de operațiuni militare, a fost ucis într-un raid israelian

Ultimul bilanț la ora acestei actualizări indica cel puțin nouă persoane rănite, dintre care trei în stare gravă.

Răniții au fost transportați la două spitale.

Incidentul din Tel Aviv vine în contextul tensiunilor generate de operațiunea militară israeliană din orașul palestinian Jenin, soldată cu cel puțin 10 morți și 100 de răniți, conform surselor palestiniene.

Operațiunea fost lansată luni împotriva militanților islamiști din tabăra de refugiați și a angrenat sute de soldați israelieni, sprijiniți de drone și blindate ușoare.

Intervenția lor a fost precedată de raiduri aeriene.

Hamas "salută" atacul terorist din Tel Aviv

Grupul islamist Hamas, care deține controlul asupra Fâşiei Gaza, a salutat atacul de marți, din Tel Aviv, despre care a afirmat că este o ripostă la operațiunea militară israeliană din Jenin.

Administrația de la Washington a anunțat că susține dreptul Israelului de a se apăra de atacuri teroriste, dar a îndemnat armata israeliană să evite atacarea civililor palestinieni.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close