Antena 3 CNN Externe Violențele continuă în Fâșia Gaza: Liderul Jihadului Islamic, responsabil de operaţiuni militare, a fost ucis într-un raid israelian

Violențele continuă în Fâșia Gaza: Liderul Jihadului Islamic, responsabil de operaţiuni militare, a fost ucis într-un raid israelian

Liderul grupului militant Jihadul Islamic, Iyad al-Hassani a fost ucis, vineri după-amiază, într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza.

Violențele continuă în Fâșia Gaza: Liderul Jihadului Islamic, responsabil de operaţiuni militare, a fost ucis într-un raid israelian
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2023   •   20:31

Potrivit surselor palestiniene, Iyad al-Hassani, alias Abu Anas, a fost vizat de un atac aerian israelian în apartamentul în care se afla, într-un bloc situat la periferia oraşului Gaza.

Iyad al-Hassani era comandantul Jihadului Islamic responsabil de operațiuni militare și șeful Consiliului militar al organizației fundamentaliste palestiniene.

Este unul dintre principalii lideri ai Brigăzilor Al-Quds, filiala militară a Jihadului Islamic.

Liderul grupului militant era căutat de serviciile israeliene de 26 de ani, din cauza implicării într-o serie de atacuri.

Citește și: Israel a ucis încă un lider al Jihadului Islamic în Fâșia Gaza. Sute de rachete lansate de palestinieni în ultimele zile

În raidul aerian efectuat vineri după-amiază a fost eliminat și asistentul personal al lui Iyad al-Hassani, Mohammed Abed al-A'al.

Moartea lui Iyad al-Hassani a fost confirmată de organizația militantă Jihadul Islamic palestinian.

De asemenea, armata israeliană și Serviciul israelian de securitate internă (Shin Bet) au confirmat eliminarea lui Iyad al-Hassani.

După acest atac, Guvernul israelian se așteaptă la intensificarea atacurilor cu rachete lansate din Fâșia Gaza spre Israel.

În plus, există riscul intrării organizației Hamas în conflict, ceea ce ar escalada confruntările militare.

Bilanțul bombardamentelor efectuate în ultimele patru zile de armata israeliană a ajuns la 33 de morți și 110 răniți în Fâșia Gaza.

Printre persoanele ucise figurează cel puțin 15 militanți islamiști.

În Israel, o persoană a fost ucisă joi într-un atac cu rachete asupra unui bloc rezidențial din orășelul Rehovot, situat la doar zece kilometri sud de Tel Aviv.

Alte zece persoane au fost rănite în acest atac, iar una în zona Sdot Negev, în sudul țării, potrivit Ynetnews.com.

De la începutul atacurilor israeliene asupra pozițiilor islamiste din Fâșia Gaza, din teritoriul palestinian au fost lansate 973 de rachete spre Israel, dintre care 296 au fost interceptate.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close