Antena 3 CNN Externe Masacru în Irak, în urma unui atac terorist. Cel puțin 78 de oameni au fost uciși, 160 răniți

Masacru în Irak, în urma unui atac terorist. Cel puțin 78 de oameni au fost uciși, 160 răniți

Masacru în Irak, în urma unui atac terorist. Cel puțin 78 de oameni au fost uciși, 160 răniți
03 Iul 2016   •   10:32

UPDATE: Bilanțul atentatului cu bombă din centrul Bagdadului a ajuns, conform oficialilor, la 78 de morți și 160 de răniți.

Premierul irakian Haider al-Abadi a venit la locul tragediei, dar a fost huiduit și alungat de martori și oamenii adunați în piață, conform AP.

 

 

Știrea inițială

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața, iar alte 20 au fost rănite în cursul nopții de sâmbătă spre duminică de un atentat cu bombă într-un cartier din centrul capitalei Irakului, Bagdad, au anunțat mai mulți responsabili, scrie AFP.

Explozia s-a produs în cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului, au precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că explozia a fost provocată de o mașină capcană aruncată în aer în apropierea unui restaurant. Mai multe magazine au fost incendiate în urma deflagrației, a mai spus el.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată. Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) comite frecvent atentate împotriva civililor la Bagdad și în alte orașe irakiene.

×
Subiecte în articol: atentat Bagdad morti raniti Irak explozie Ramadan
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close