Antena 3 CNN Externe În Austria, chiar şi morţii primesc ajutoare pentru combaterea scumpirilor. Cât valorează un astfel de bonus

În Austria, chiar şi morţii primesc ajutoare pentru combaterea scumpirilor. Cât valorează un astfel de bonus

Mii de persoane decedate din Austria primesc un ajutor financiar care este destinat să contracareze creşterea costului vieţii.

În Austria, chiar şi morţii primesc ajutoare pentru combaterea scumpirilor. Cât valorează un astfel de bonus
Sursa foto: pixabay.com/moerschy
de Silvia Preda    |    14 Sep 2022   •   18:20

Un bonus de 500 de euro pentru o persoană adultă şi 250 de euro pentru un copil este acordat, începând din luna septembrie, "tuturor celor care pot dovedi că au o reşedinţă principală în Austria" timp de cel puţin şase luni în anul 2022, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Martina Stemmer.

În consecinţă, prima este vărsată şi tuturor persoanelor decedate care figurează încă în registrul fiscal şi "din punct de vedere legal, este imposibil de recuperat", a precizat purtătorul de cuvânt, transmite AFP.

Morţii din Austria primesc ajutoare de la stat. Guvernul nu poate recupera banii

Suma revine moştenitorilor defunctului.

Opoziţia liberală a cerut miercuri o reformare a măsurii, denunţând o "risipă a banilor contribuabililor, care aterizează nu numai în buzunarele persoanelor cu venituri mari dar şi în cele ale morţilor". 

Această situaţie bizară a dat naştere unei dezbateri vehemente în Austria, o ţară prosperă din Europa Centrală care în prezent a introdus reforme fiscale ambiţioase pentru a lupta împotriva încălzirii climei.

×
Subiecte în articol: Austria ajutoare ajutor financiar
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close