Antena 3 CNN Externe Belarus se pregătește de război. Lukașenko, la graniţa cu Polonia şi Lituania: "Nu trebuie să ameninţăm pe nimeni!"

Belarus se pregătește de război. Lukașenko, la graniţa cu Polonia şi Lituania: "Nu trebuie să ameninţăm pe nimeni!"

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a anunțat că țara sa se pregătește de război, exprimând totuşi dorința de a evita conflictul.

Belarus se pregătește de război. Lukașenko, la graniţa cu Polonia şi Lituania: "Nu trebuie să ameninţăm pe nimeni!"
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Mikhail Metzel
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2024   •   22:05

Liderul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a subliniat intenţiile paşnice ale ţării sale în cursul unei vizite la Grodno, la graniţa cu Polonia şi Lituania. "Nu trebuie să ameninţăm pe nimeni. Nu vrem niciun teritoriu străin", a declarat Lukaşenko.

"Nu credeţi pe nimeni care spune că vrem să luptăm", a mai spus preşedintele belarus, în declaraţiile făcute cu prilejul punerii pietrei de temelie a unui spital.

El a adăugat însă: "Ne pregătim de război", potrivit Ukrainska Pravda.

Lukaşenko a precizat că Belarus îşi echipează armata pentru posibilitatea unui atac, acuzând statele membre ale NATO Polonia şi Lituania de pregătiri de război, prin construirea de fortificaţii şi achiziţii de arme ofensive.

Şeful statului belarus i-a asigurat pe locuitorii din Grodno - care în perioada interbelică a fost teritoriu polonez - că "aparţin de Belarus".

"Nu vă vom ceda nimănui", a transmis Lukaşenko.

 

×
Subiecte în articol: Belarus razboi NATO Rusia Aleksandr Lukașenko
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close