Antena 3 CNN Externe Boris Nemţov va fi înmormântat astăzi. Cui i-a interzis Vladimir Putin să meargă la funeralii

Boris Nemţov va fi înmormântat astăzi. Cui i-a interzis Vladimir Putin să meargă la funeralii

Boris Nemţov va fi înmormântat astăzi. Cui i-a interzis Vladimir Putin să meargă la funeralii
de O.P.    |    03 Mar 2015   •   06:27

Boris Nemţov, criticul aprig al lui Putin, asasinat în imediata apropiere a palatului Kremlin, va fi condus pe ultimul drum astăzi. De la funeralii vor lipsi iubita sa, care se teme că va fi ţinta unui atac, dar şi preşedintele Senatului polonez şi opozantul rus Aleksei Navalnîi, cărora oficialii ruşi le-au interzis să ia parte la ceremonie.

Iubita lui Boris Nemţov, care a fost martoră la asasinat, a declarat pentru o televiziune din Rusia, că nu a văzut chipul atacatorului şi că îşi aduce aminte foarte puţine lucruri din cele întâmplate atunci. În plus, ea a acuzat poliţia rusă că o reţine împotriva dorinţei sale, fără motiv.

Preşedintele american Barack Obama a cerut deschiderea unei anchete independente pentru a îl găsi pe ucigaşul lui Nemţov. În schimb, şeful serviciului american de informaţii este convins că identitatea asasinului va rămâne, cel mai probabil, un mister.

Un apropiat al lui Boris Nemţov a declarat că opozantul lui Putin era pe punctul de a publica dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul din estul Ucrainei, înainte de a fi asasinat.

După interviu, Nemţov a luat cina cu iubita lui, un fotomodel de origine ucraineană, şi apoi s-a plimbat pe lângă zidul Kremlinului.

Boris Nemţov va fi condus pe ultimul drum astăzi, în jurul prânzului, la Moscova. De la funeralii va lipsi iubita lui, care se teme că ar putea fi ţinta unui atac.

×
Subiecte în articol: Boris Nemtov
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close