Antena 3 CNN Externe Escrocii folosesc metoda "cetățeanul român" pentru a înșela persoanele în vârstă, în Franța. Poliția a lansat un avertisment

Escrocii folosesc metoda "cetățeanul român" pentru a înșela persoanele în vârstă, în Franța. Poliția a lansat un avertisment

O nouă escrocherie în care infractorii pretind că sunt polițiști și invocă "cetățeni români" face ravagii în Franța, în special printre persoanele cu vârstă înaintată.

Escrocii folosesc metoda "cetățeanul român" pentru a înșela persoanele în vârstă, în Franța. Poliția a lansat un avertisment
Sursa foto: Getty Images I MarioGuti
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   10:20

Presa franceză relatează că poliția din Cherbourg a înregistrat o serie de plângeri legate de escrocherii cu carduri de plată PCS.

Acestea pot fi achiziționate, între altele, din tutungerii, sunt reîncărcabile și permit plata și retragerea de numerar.

Victimele, în special persoanele în vârstă sau vulnerabile, au raportat pierderi între 150 și 300 de euro în urma înșelăciunilor, iar acest tip de fraudă este în creștere, după cum a declarat comisarul Laurent Damarin din Cherbourg-en-Cotentin.

Pentru a le câștiga încrederea, escrocii abordează potențialele victime de pe numere de telefon atribuite secțiilor de poliție sau altor instituții administrative, pe care le-au compromis.

Într-un astfel de caz, infractorii au susținut că un cetățean român a fost arestat, având asupra sa un card fals pe numele apelatului.

Ulterior, escrocii l-au îndemnat pe acesta din urmă să cumpere un card PCS și să asculte îndrumările "polițiștilor" pentru a rezolva "problema".

Operațiunile cu carduri PCS sunt dificil de urmărit, oferind escrocilor posibilitatea de a fructifica banii obținuți în mod fraudulos.

Pentru a stăvili acest tip de fraudă, autoritățile au avertizat public că poliția nu va solicita niciodată transferuri de bani sau date bancare prin telefon în cadrul unei anchete.

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să refuze categoric orice cerere de reîncărcare cu card PCS, indiferent de pretextul invocat de către persoana care îi abordează.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close