Antena 3 CNN Externe Copil lovit mortal de o maşină din convoiul ambasadoarei SUA la ONU, în Camerun

Copil lovit mortal de o maşină din convoiul ambasadoarei SUA la ONU, în Camerun

Copil lovit mortal de o maşină din convoiul ambasadoarei SUA la ONU, în Camerun
Sursa foto: Foto: Agerpres.AP
19 Apr 2016   •   07:59

Un băiat din Camerun şi-a pierdut viaţa luni după ce a fost lovit accidental de o maşină din convoiul ambasadoarei SUA la ONU, Samantha Power, care se află într-un turneu regional pentru a discuta despre combaterea Boko Haram, a anunţat diplomaţia americană, citată de AFP.

Accidentul de circulaţie a fost făcut public mai întâi de media din Camerun, iar apoi Samantha Power l-a confirmat într-o scurtă declaraţie de presă de la Maroua, în nordul ţării.

Diplomata a explicat că vehiculul din convoiul său "a lovit un băiat", care în ciuda "îngrijirilor medicale primite imediat a murit la puţin timp după aceea".

Ambasadoarea SUA la ONU şi-a exprimat tristeţea pentru accidentul mortal şi a transmis condoleanţe familiei.

Samantha Power se află în turneu în Camerun împreună cu responsabili ai Pentagonului pentru discuţii în cadrul luptei regionale împotriva grupării islamiste Boko Haram, cu sediul în Nigeria vecină.

Din luna ianaurie, Nigeria şi statele vecine Camerun, Ciad şi Niger se coordonează în lupta împotriva Boko Haram, cu ajutorul SUA.

Preşedintele nigerian Muhammadu Buhari a declarat în decembrie că gruparea islamistă a fost învinsă "din punct de vedere tehnic". Aceasta este responsabilă pentru moartea a circa 20.000 de persoane şi pentru strămutarea forţată a circa 2,6 milioane de persoane.

Samantha Power a reafirmat că "SUA este alături" de ţările africane care luptă împotriva Boko Haram.

Însă e a reamintit că gruparea armată "nu va fi învinsă numai prin utilizarea forţei militare" şi a subliniat că lupta trebuie dusă "într-un mod care respectă viaţa civililor".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close