Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord: Lansările de rachete, parte a unor exerciţii militare de apărare

Coreea de Nord: Lansările de rachete, parte a unor exerciţii militare de apărare

Coreea de Nord: Lansările de rachete, parte a unor exerciţii militare de apărare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    20 Mai 2013   •   19:34

Coreea de Nord a informat luni că recentele sale lansări de rachete fac parte dintr-un program militar de apărare, informează agenţia oficială de presă KCNA, preluată de Xinhua şi citată de Agerpres.

Oficialii nord-coreeniconsideră că astfel de exerciţii reprezintă „un drept legitim al unui stat suveran” şi au ca scop descurajarea SUA şi a vecinilor sud-coreeni de a porni un război nuclear, se arată într-un comunicat.

Coreea de Nord a lansat luni două rachete cu rază scurtă de acţiune în mare, după ce mai lansase o astfel de rachetă duminică şi alte trei sâmbătă, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Este pentru prima dată când Phenianul face precizări în legătură cu acest subiect, acuzând Washingtonul şi Seulul pentru manevrele lor militare comune cu bombardiere B-2 cu capacitate nucleară.

„Phenianul îşi va ridica tonul pentru a-i denunţa pe vinovaţii care atentează la pacea Peninsulei Coreene şi la cea a restului lumii”, susţine comunicatul.

La rândul său, Coreea de Sud a solicitat vecinilor din Nord să înceteze să mai agraveze tensiunile din Peninsula Coreeană.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close