Antena 3 CNN Externe Decizia pe care a luat-o Vladimir Putin cu privire la Crimeea. Nimeni nu credea că va face asta aşa de repede

Decizia pe care a luat-o Vladimir Putin cu privire la Crimeea. Nimeni nu credea că va face asta aşa de repede

Decizia pe care a luat-o Vladimir Putin cu privire la Crimeea. Nimeni nu credea că va face asta aşa de repede
de O.P.    |    20 Mar 2014   •   06:17

Tensiunile din Crimeea ar putea escalada după ce ultimatumul dat de Kiev liderilor din Peninsulă să îl elibereze pe comandantul marinei ucrainene a expirat. 

Între timp, vin veşti bune din Rusia, menite să liniştească populaţia din peninsulă. Liderul de la Kremlin a cerut Parlamentului majorarea pensiilor în Crimeea.

---

Preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a dat un ultimatum de "trei ore" autorităţilor din Crimeea să îl elibereze pe comandantul marinei ucrainene, capturat ieri-dimineaţă, şi a tuturor celorlalţi ostatici. Termenul-limită a expirat aseară, însă nici ostaticii nu au fost eliberaţi, nici Ucraina nu a dat "răspunsul" promis de Turcinov. În acest timp, bazele ucrainene trec, rînd pe rînd, sub controlul militarilor ruşi.

Kievul a pregătit deja un plan de evacuare din Crimeea pentru militari şi membrii familiilor lor. Speriaţi de ofensiva rusească, militarii ucraineni nu au mai aşteptat ajutorul statului şi au început să îşi părăsească posturile.

O veste bună pentru Crimeea a venit, însă, de la Moscova. Liderul de la Kremlin a cerut Parlamentului majorarea pensiilor în Crimeea.

Şi pentru că nu are o legătură directă cu Crimeea, Rusia va construi un pod care va face legătura cu peninsula. Totodată, Moscova ia în considerare şi construirea unui tunel submarin pe sub strâmtoarea Kerci.

Procesul de anexare a Crimeei se îndreaptă rapid spre final. A trecut cu brio şi de Curtea Constituţională rusă.

Tratatul de Aderare a Crimeei la Rusia va ajunge, în scurt timp, pe masa de lucru a ambelor camere parlamentare, care vor intra, separat, în dezbatere şi vor supune votului documentul semnat de preşedintele Vladimir Putin.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close