Antena 3 CNN Externe Descoperire inedită făcută de un bărbat în timp ce urmărea o găină în curte, în Turcia

Descoperire inedită făcută de un bărbat în timp ce urmărea o găină în curte, în Turcia

Un bărbat din Turcia a făcut o descoperire istorică remarcabilă în timp ce urmărea o găină în curte.

Descoperire inedită făcută de un bărbat în timp ce urmărea o găină în curte, în Turcia
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    15 Iun 2023   •   18:12

Descoperirea a avut loc în oraşul turcesc Derinkuyu. Totul a început când bărbatul a sesizat că o parte din găinile sale au dispărut fără urmă.

Vrând să afle ce se întâmplă, bărbatul a început să urmărească o găină care a trecut printr-o gaură în peretele din partea de jos a casei sale.

Aşa a ajuns să descopere că sub casa sa se află un vechi oraș subteran dispărut care putea găzdui până la 20.000 de oameni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit datelor, ar fi vorba despre orașul Elengubu, cunoscut acum sub denumirea de Derinkuyu, cel mai mare oraș subteran excavat din lume. Orașul pare să dateze între secolul al XV-lea î.Hr. și secolul al VII-lea î.Hr., potrivit experților din Turcia.

Mai mult, acest oraş subteran ar fi conectat la peste 200 de orașe subterane mai mici, separate, care au fost descoperite în ultimele decenii.

Orașul subteran era un refugiu pentru creștinii care fugeau de persecutorii lor romani

Orașul a atins probabil vârful populației de 20.000 de locuitori în timpul raidurilor islamice din secolul al VII-lea asupra Imperiului Bizantin Creștin, notează BBC

După 2.000 de ani de utilizare, Derinkuyu a fost în cele din urmă abandonat în 1923 de către grecii capadocieni, care s-au confruntat cu înfrângerea în războiul greco-turc și au evadat în Grecia.

×
Subiecte în articol: găină turcia oras
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close