Antena 3 CNN Externe Diaspora Un polițist român, angajat în Anglia, nu s-a prezentat doi ani la serviciu, însă și-a primit salariul lunar | Motivul pentru care a refuzat să mai meargă la muncă

Un polițist român, angajat în Anglia, nu s-a prezentat doi ani la serviciu, însă și-a primit salariul lunar | Motivul pentru care a refuzat să mai meargă la muncă

Un polițist român, care era angajat în Londra, nu a lucrat nici măcar o zi, timp de aproximativ doi ani, însă și-a primit salariul întreg pe toată perioada respectivă.

Un polițist român, angajat în Anglia, nu s-a prezentat doi ani la serviciu, însă și-a primit salariul lunar | Motivul pentru care a refuzat să mai meargă la muncă
Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    23 Ian 2024   •   14:46

Cristinel Anghel, un român stabilit în Anglia, a fost concediat pentru abateri grave, la aproape doi ani după ce și-a abandonat locul de muncă și a părăsit țara.

Ofițer al Poliției Metropolitane, Cristinel Anghel își luase concediu medical pentru a pleca într-o vacanță, apoi nu s-a mai întors.

În martie 2022, românul a sunat la serviciu invocând motivul că este bolnav și că nu se poate prezenta la serviciu. 

”El a trimis, de asemenea, un e-mail şefului său, în care a spus că el consideră că etnia sa este motivul refuzului concediului”, a spus ofițerul superior,  potrivit The Standard.

Citește și: Un polițist din Focșani a furat sistemele GPS de pe mașinile de la muncă. Motivul este halucinant

Ulterior, bărbatul și-a lăsat obiectele și uniforma în dulap și s-a mutat din casa familiei sale. Nu s-a mai prezentat la serviciu din acel moment, motiv pentru care a fost declarat persoană dispărută.

”Ofiţerul Anghel nu a răspuns la majoritatea apelurilor și a mesajelor și, într-o ocazie, a trimis un mesaj lipsit de respect managerului său”, a mai declarat ofițerul superior.

Investigațiile au arătat faptul că Anghel a zburat în România în martie 2022, când pretindea că nu se simte bine, și a părăsit definitiv țara într-un zbor către Italia în luna mai a acelui an.

La o audiere care a avut loc săptămâna trecută, comisarul adjunct Pippa Mills l-a găsit pe Anghel vinovat de abatere gravă și a decis că ar trebui să fie concediat.

Bărbatul a acumulat datorii de 8.000 de lire

Pe 31 mai 2022, ofițerii superiori s-au deplasat la domiciliul românului, însă unul dintre vecinii lui le-a spus polițiștilor că s-a mutat împreună cu familia lui în altă țară.

În urma verificărilor s-a constat că Anghel și soția sa acumulaseră datorii de 8.000 de lire pe carduri de credit pentru cumpărături şi o maşină închiriată. Şefii au decis apoi concedierea oficială a românului în urma abaterilor.

×
Subiecte în articol: polițist român Anglia cristinel anghel
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close