Antena 3 CNN Externe Diaspora Ea este Ștefania, mama care a pierit împreună cu cei trei copii ai săi într-un apartament în flăcări, în Italia. "O persoană minunată, mereu veselă și de ajutor"

Ea este Ștefania, mama care a pierit împreună cu cei trei copii ai săi într-un apartament în flăcări, în Italia. "O persoană minunată, mereu veselă și de ajutor"

Presa italiană publică identitatea femeii din România care și-a pierdut viața, împreună cu cei trei copii ai săi, după ce apartamentul din Bologna în care locuiau a luat foc.

Ea este Ștefania, mama care a pierit împreună cu cei trei copii ai săi într-un apartament în flăcări, în Italia. "O persoană minunată, mereu veselă și de ajutor"
Sursa foto: Captură La Repubblica / X@Radio1Rai
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2024   •   12:10

"Mama copiilor, o femeie de 31 de ani de origine română, Ștefania Alexandra Nistor, a murit în timpul ce era transportată la spitalul Maggiore", relatează cotidianul La Repubblica.

Potrivit sursei citate, Ștefania lucra pentru o firmă care prestează servicii de curățenie. 

Incendiul fatal a fost provocat de un scurtcircuit al unui calorifer electric care se afla în dormitor.

Focul de natură electrică a generat o cantitate mare de fum, care i-a ucis pe cei patru.

Copiii, pe care pompierii i-au găsit fără suflare în apartament, sunt doi băieți gemeni de doi ani și o fetiță de șase ani.

Tatăl copiilor, care nu locuia în apartamentul din via Bertocchi, dar rămăsese în relații bune cu fosta soție sa, a fost dus la spital pentru consiliere psihologică.

La Repubblica scrie că a autoritățile italiene l-au informat pe consulul României la Bologna despre tragedie.

Autoritățile și vecinii deplâng moartea Ștefaniei și a copiilor săi.

Publicația italiană consemnează, de asemenea, mai multe reacții ale vecinilor și ale reprezentanților autorităților în urma acestui eveniment tragic.

"Exprim durerea și condoleanțele profunde ale orașului nostru pentru această tragedie teribilă, care a spulberat o tânără familie. Comunitatea noastră este în doliu. Locuiesc chiar în apropiere și am venit împreună cu reprezentantul cartierului pentru a vedea care este situația.

Acum, tatăl și bunicii sunt în grija poliției, iar noi suntem la dispoziția lor. Încercăm să aflăm unde mergeau copiii la școală, pentru a fi aproape de colegii și profesorii lor", a declarat primarul Matteo Lepore.

"Ștefania era o persoană minunată, mereu veselă și de ajutor. Chiar ieri am stat de vorbă, pentru că trebuia să umfle roțile bicicletei pe care o folosea fetița sa. Țineam la acești copii și le-am promis că le voi cumpăra ouă de Paște", a spus Maria, o locatară care locuiește la etajul întâi în blocul unde a izbucnit incendiul.

Sursa: La Repubblica

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close