Antena 3 CNN Externe Diaspora Decizie istorică şi premieră juridică în Italia: Daune de 100.000 de euro pentru familia din România a unei femei moarte într-un accident în Peninsulă

Decizie istorică şi premieră juridică în Italia: Daune de 100.000 de euro pentru familia din România a unei femei moarte într-un accident în Peninsulă

Două românce vor primi despăgubiri de aproape 100.000 de euro din partea unei firme de asigurări din Italia. Femeile s-au luptat mai mulți ani să-i convingă pe judecători că trebuie să primească daune după moartea surorii lor, care trăia acolo.

de Naty Badea    |    24 Apr 2024   •   15:24

Decizie istorică și o premieră juridică în Italia. Surorile din România ale unei românce rezidente în Italia, care a decedat în urma unui accident rutier, vor primi, pentru prima oară în istorie, despăgubiri în valoare de 100.000 euro.

Îngrijitoarea româncă a decedat în regiunea Umbria în urma unui accident rutier, iar Tribunalul de la Perugia a decis să ofere despăgubiri rudelor acesteia, chiar dacă surorile ei nu trăiesc în Italia, ci în România.

Tribunalul a luat această decizie, recunoscând astfel dreptul la compensație pentru rudele victimei. Până acum, înainte de această decizie istorică, tribunalele din Italia nu ofereau compensații financiare rudelor victimelor din accidente rutiere, dacă acestea nu erau rezidente în Italia, considerând că legătura afectivă dintre victimă și rudele aflate la o distanță mare este una slăbită de distanță. 

Însă, iată, Curtea de Apel de la Perugia a hotărât în premieră că distanța fizică dintre rude nu reprezintă un motiv suficient pentru a nega legătura afectivă dintre victimă și surorile sale.

Astfel, cele două românce vor primi plăți compensatorii pentru pierderea suferită.

×
Subiecte în articol: Italia despagubiri
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close