Antena 3 CNN Externe Diaspora Mesajul ciudat, găsit pe o bucată de lemn, lângă trupul Andreei Rabciuc, românca moartă în Italia

Mesajul ciudat, găsit pe o bucată de lemn, lângă trupul Andreei Rabciuc, românca moartă în Italia

Se conturează noi ipoteze în ancheta privind dispariția sportivei românce Andreea Rabciuc, în urmă cu doi ani, în Italia. 

Mesajul ciudat, găsit pe o bucată de lemn, lângă trupul Andreei Rabciuc, românca moartă în Italia
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    08 Feb 2024   •   09:00

Autoritățile au găsit un mesaj enigmatic scris cu markerul pe o bucată de lemn, aproape de scheletul tinerei.

Andreea Rabciuc, o româncă în vârstă de 27 de ani, campioană la tir, dispărută de doi ani în Italia, a devenit subiectul unei anchete complexe după ce resturile sale umane au fost descoperite într-o casă de țară veche, abandonată, situată în Castelplanio, provincia Ancona.

"Se lui non me lo avesse tolto avrei chiamato mamma" (Dacă el nu mi l-ar fi luat, aș fi sunat-o pe mama) și "vi voglio bene" (vă iubesc) este mesajul pe care anchetatorii l-au găsit pe o bucată de lemn din casa părăsită. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aceste mesaje ar putea indica o posibilă intenție a fetei, campioană la tir, de a-și lua viața.

Primul mesaj face referire la Simone Gresti, de 44 de ani, iubitul tinerei, dar și principalul suspect în acest caz. Bărbatul i-ar fi oprit telefonul, înainte ca tânăra româncă să plece de la rulota unde petrecuseră împreună cu o pereche de prieteni.

De asemenea, a fost găsit un fular recunoscut de mama Andreei, Georgeta Cruceanu, ca aparținând fiicei sale, deși aceasta nu a putut confirma dacă scrisul de pe lemn îi aparține sportivei.

Pe lângă mesajul descoperit, anchetatorii au confiscat și un marker, care va fi analizat pentru a stabili dacă acesta a fost folosit de Andreea pentru a scrie mesajul respectiv.

În mesaj nu există nume, dar există un "el" cu o referire clară la ceea ce s-a întâmplat în timpul nopții. 

După cum a reieșit și din mărturiile celor care au luat parte la petrecerea în rulota parcată, aflată la mai puțin de un kilometru distanță de ruina unde au fost găsite rămășițele osoase, Andreea și Simone se certaseră toată seara. Ea trimitea cuiva mesaje, iar el o verifica. 

Până la urmă, Andreea a vrut să plece singură, fără telefonul mobil, pe care i l-a lăsat lui Gresti. Acesta a susținut tot timpul că fata i-a dat telefonul și nu el cel care i l-a reținut.  

Ipoteza sinuciderii în acest caz este evaluată la egalitate cu cea a omorului de procurorul Irene Bilotta, care așteaptă rezultatele analizelor pentru a trage concluzii sigure: autopsie, ADN, verificarea resturilor umane, pentru a înțelege dacă cadavrul a fost mereu în fermă sau a fost mutat ori dacă a existat o configurație care să inducă în eroare ancheta.

Cadavrul Andreei Rabciuc a fost găsit în Castelplanio, în provincia Ancona, pe 21 ianuarie 2024, iar tânăra era dispărută din 12 martie 2022. 

Fata fugise din Montecarotto, la aproximativ un kilometru de locul în care a fost văzută ultima dată.

Trupul se afla într-o stare accentuată de descompunere și a fost găsit într-o fermă părăsită, nu departe de locul dispariției și lângă Via Montecarottese.

La petrecerea la care a fost, lucrurile nu au decurs deloc bine pentru Andreea. Potrivit presei italiene, martorii spun că tânăra s-a certat toată noaptea cu iubitul ei, Simone Gresti, iar dimineaţa a plecat singură, foarte nervoasă, după ce a fost jignită de acesta.

Înainte de a pleca, Andreea a încercat să-şi sune tatăl, care lucrează în Spania. Bărbatul dormea şi nu a auzit telefonul, astfel că tânăra i-a lăsat un mesaj în care îi spunea că are probleme şi că are nevoie de ajutorul lui, fără a da însă alte detalii.

A fost şi singura tentativă a româncei de a-şi contacta familia, înainte de a fi dată dispărută, potrivit rotalianul.com

×
Subiecte în articol: Andreea Rabciuc sportiva Italia mesaj
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close