Antena 3 CNN Externe Diaspora Româncă din Italia, premiată cu o medalie de aur pentru cariera în gastronomie. Italienii, impresionați de preparatele ei

Româncă din Italia, premiată cu o medalie de aur pentru cariera în gastronomie. Italienii, impresionați de preparatele ei

O româncă stabilită în Italia a fost premiată de Asociația Bucătarilor Italieni cu o medalie de aur, premiu acordat pentru activitatea sa remarcabilă în domeniul culinar.

Româncă din Italia, premiată cu o medalie de aur pentru cariera în gastronomie. Italienii, impresionați de preparatele ei
Sursa foto: Dorina Burlacu | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   14:46

Chef Dorina Burlacu este primul bucătar de origine română care primește “Aurul pentru cariera în gastronomie”, premiu acordat de Asociația Bucătarilor Italieni.

Românca a mai fost premiată, în 2022 și 2023,  cu “Cinci stele de aur ale bucătăriei”.

Dorina a primit acest premiu datorită activității sale de cercetare și inovare în domeniu gastronomiei, aceasta concentrându-se asupra mâncărurilor gustoase, însă care nu pun în pericol sănătatea.

“Medalia de Aur a Carierei, acordată de Associazione Italiana Cuochi la Florența, este o recunoaștere a faptului că drumul pe care l-am ales, cel al gastronomiei dedicată sănătății, este cel corect.

Citește și: Nu-mi place să mă duc la tata să-i cer zece lei”. Fiul unui preot, exemplu de hărnicie. Este pasionat de agricultură și își câștigă singur banii, la doar 16 ani

După 30 de ani de carieră, prin care am trecut prin toate etapele pe care un bucătar pasionat trebuie să le parcurgă, am ajuns la acel nivel în care pot să spun, în deplină cunoștință de cauză, că gustul contează cel puțin în aceeași măsură cu sănătatea.

Mă voi dedica, alături de medicii nutriționiști și oncologi cu care colaborez deja, descoperirii acelor rețete care mențin sănătatea sau o readuc”, spune Dorina Burlacu.

Dorina s-a născut într-un sat de munte din județul Bacău, însă, din anul 1993, aceasta trăiește în Italia.

Preparatele sale sunt certificate de Academia de Nutriție Culinară din Bologna, fiind specializată în preparate concepute pentru alimentația persoanelor care suferă de diverse patologii.

Chef Dorina Burlacu este unicul bucătar femeie de origine română cu titlul de profesor, Master în Nutriţie Culinară la Accademia di Nutrizione Culinaria din Bologna – Italia.

În prezent, ea activează ca profesor la cursuri profesionale regionale, împărtășind vastele sale cunoștințe din domeniul culinar, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: romanca Italia Chef bucătăreasă
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close