Antena 3 CNN Externe Istanbul. 10 morți după o explozie în centrul turistic. Erdogan: Atac sinucigaș al unui sirian

Istanbul. 10 morți după o explozie în centrul turistic. Erdogan: Atac sinucigaș al unui sirian

Istanbul. 10 morți după o explozie în centrul turistic. Erdogan: Atac sinucigaș al unui sirian
12 Ian 2016   •   13:44
UPDATE:  Ședința de securitate la care au participat toți oficialii de rang înalt din Turcia s-a încheiat. La finalul acesteia, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat că explozia de la Sultanahmet a fost cauzată de un atac sinucigaș de origine siriană.


UPDATE: 
Șase turiști germani, un norvegian și un peruvian se numără printre răniți.

UPDATE: 
Canalul de televiziune Haberturk a relatat că deflagrația a fost produsă de un atacator sinucigaș.


UPDATE
: Conform Hurriyet, care citează biroul Guvernatorului din Istanbul, cel puțin 10 persoane au murit. Printre acestea se află și turiști. Alte 15 persoane, printre care și trei turiști germani, sunt grav rănite și au fost transportate la spitalele din apropiere. Există temeri că numărul morților va crește.

---
O explozie a avut loc astăzi în centrul turistic al Instanbulului, în Piața Sultanahmet, la ora 10.20.

Conform presei din Turcia, în urma exploziei există numeroase victime. CNN Turcia relatează că explozia a avut loc lângă obeliscul lui Theodosius din districtul Fatih și stația de tramvai Sultanahmet. Explozia a fost suficient de puternică pentru a fi auzită și în alte cartiere, spun martorii. 

Cartierul Sultanahmet este casa muzeului Hagia Sophia și a faimoasei Moschei Albastre, unele dintre cele mai populare atracții turistice din Turcia. 



Mai multe echipaje ale serviciului de urgență se află la fața locului, unde se desfășoară o anchetă pentru a determina motivele exploziei. Zona a fost evacuată.




În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

×
Subiecte în articol: Istanbul explozie turcia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close