Antena 3 CNN Externe Fost premier israelian: Israel nu a avut niciun motiv să se opună cererii palestiniene la ONU

Fost premier israelian: Israel nu a avut niciun motiv să se opună cererii palestiniene la ONU

Fost premier israelian: Israel nu a avut niciun motiv să se opună cererii palestiniene la ONU
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    04 Dec 2012   •   15:19

Fostul premier israelian Ehud Olmert a declarat luni seară, la New York, că Israelul nu a avut niciun motiv să se opună cererii Palestinei de a i se acorda statutul de „stat observator” la ONU.

„Să fiu sincer, nu sunt sigur că a existat vreun motiv ca Israelul să se opună cererii Autorităţii Naţionale Palestiniene”, a spus Olmert, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Am fost însă total surprins de faptul că a doua zi după ce ONU a acordat Palestinei statutul de stat observator, guvernul israelian a decis să facă singurul lucru care cu siguranţă ar fi ofensat liderii politici americani”, a continuat fostul premier israelian.

Olmert s-a referit astfel la decizia Israelului de a construi noi locuinţe în cartierele de colonii evreieşti din Ierusalimul de Est şi Cisiordania.

Pe de altă parte, Ehud Olmert a declarat că va anunţa miercuri dacă va participa sau nu la alegerile legislative de pe 22 ianuarie din Israel, unde actualul prim-ministru, Benjamin Netanyahu, este marele favorit.

Fostul prim-ministru israelian încearcă să revină pe scena politică după acuzaţiile de corupţie care l-au obligat să demisioneze în 2008.

×
Subiecte în articol: Ehud Olmert Israel Palestina
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close