Antena 3 CNN Externe Gemania, apel pentru muncitori calificaţi | Guvernul a schimbat legea imigraţiei

Gemania, apel pentru muncitori calificaţi | Guvernul a schimbat legea imigraţiei

Parlamentul Germaniei a adoptat vineri o nouă lege privind imigrația, în scopul de a atrage lucrători calificați în țară.

Gemania, apel pentru muncitori calificaţi | Guvernul a schimbat legea imigraţiei
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    23 Iun 2023   •   21:25

Noua lege privind imigrația a fost adoptată cu 388 de voturi "pentru", 234 de voturi "împotrivă" și 31 de abțineri, cu scopul de a ajuta firmele care se confruntă cu o lipsă fără precedent de forță de muncă, afectând economia.

Potrivit datelor, jumătate dintre companiile din Germania întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor disponibile, din cauza lipsei de muncitori calificați.

Procentul companiilor care se confruntă cu dificultăți în recrutarea de personal este la un nivel istoric, conform unui sondaj realizat de DIHK în rândul a 22.000 de companii. Dintre acestea, 53% au raportat un deficit de lucrători calificați, notează Reuters, citat de stiridiaspora.ro

Ce schimbări aduce legea imigraţiei

Legea include un sistem bazat pe puncte care reduce obstacolele de acces pentru solicitanți în funcție de calificările profesionale, vârstă și competențele lingvistice în încercarea de a satisface cererea de muncă și de a sprijini economia țării.

 

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close