Antena 3 CNN Externe Cum se îmbogăţeau politicienii corupţi din Parlamentul European | Mită de peste 7 milioane de euro

Cum se îmbogăţeau politicienii corupţi din Parlamentul European | Mită de peste 7 milioane de euro

Au apărut cifrele din scandalul de corupție dintre Qatar şi Parlamentul European. 50.000 euro pentru fiecare amendament anti-Maroc blocat de eurodeputaţii corupţi.

de Ştefan Petrică    |    06 Ian 2023   •   21:11

Scandalul de corupție din Qatar şi din Parlamentul European este un scandal politic în curs de desfășurare, în care se presupune că politicienii au fost implicați în corupție şi spălare de bani, care implică statele Qatar și Maroc în schimbul influenței la Parlamentul European.

Potrivit presei din Italia, tariful corupţiei din Parlamentul European este de 50.000 euro pentru fiecare amendament anti-Maroc blocat de eurodeputaţii corupţi.

Cifra ar apărea în ancheta "Quatar Gate", iar preţul ar fi fost convenit de Guvernul din Maroc şi clica lui Antonio Panzeri, fost europarlamentar, aflat acum în închisoare pentru corupţie.

În Parlamentul European ar fi fost blocate 147 de amendamente, aşadar, anchetatorii caută mai mult de şapte milioane de euro, sumă pe care suspecţii ar fi câstigat-o din aceste servicii.

Detectivii belgieni sunt aşteptaţi zilele acestea în Milano, unde vor încearca să dea de urma banilor.

Vor colabora cu autorităţile locale poentru a analiza toate telefoanele, laptopurile, şi documenetele care au fost confiscate în acest caz.

Între timp, Eva Kaili, cea care a fost arestată după ce în casa ei au fost găsiţi saci cu bani, şi-a putut vedea fiica în închisoare.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European Quatar maroc
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close