Antena 3 CNN Externe Împușcături în zona depozitelor cu arme rusești din autoproclamata Republică a Transnistriei | Ministerul Afacerilor Interne acuză Ucraina

Împușcături în zona depozitelor cu arme rusești din autoproclamata Republică a Transnistriei | Ministerul Afacerilor Interne acuză Ucraina

În autoproclamata Republică a Transnistriei s-au semnalat împușcături în zona depozitelor din apropierea satului Kolbasna, unde există cel mai mare depozit de muniții din Europa.

Împușcături în zona depozitelor cu arme rusești din autoproclamata Republică a Transnistriei | Ministerul Afacerilor Interne acuză Ucraina
Sursa foto: Twitter/GvanKeulen
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   12:25

„Se raportează împușcături în zona depozitelor din apropierea satului Kolbasna. Nu există victime. Analizăm detaliile”, a scris pe Telegram așa-numitul Ministerul Afacerilor Interne al Transnistriei.

Interfax a clarificat că împușcăturile au avut loc în apropierea depozitelor cu arme și muniții rusești.

Așa-numitul ”Minister al Afacerilor Interne al PMR” a declarat că noaptea au fost văzute mai multe drone peste satul Kolbasna, care ar fi lansate ”din Ucraina”, iar la ora 8:45 dimineața ”au fost trase focuri din partea ucraineană în direcţia aşezării transnistriene de la Kolbasna”.

Aceștia au subliniat că în satul Kolbasna există ”cel mai mare depozit de muniții din Europa”, potrivit Pravda.

Context:

  • Pe 22 aprilie, comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Federației Ruse a declarat că sarcina trupelor ruse în ”a doua fază a operațiunii speciale” era să stabilească ”controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei ” pentru a furniza rute terestre către Crimeea ocupată și Transnistria nerecunoscută.
  • În perioada 25-26 aprilie, în regiunea transnistriană au avut loc trei serii de explozii, sub pretextul cărora autoritățile autoproclamatei Republici Moldova Transnistriană au introdus un ”nivel roșu de amenințare teroristă”.
  • Vadim Krasnoselski, liderul politic de la Tiraspol a spus că”urmele acestor atacuri” duc la Ucraina și au loc pentru a atrage statul în război.
  • Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că exploziile au fost legate de forțele din Transnistria, iar reședintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat că Rusia încearcă să destabilizaze situația din Transnistria pe fundalul războiului din Ucraina.
  • Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, unitățile grupului operațional al trupelor ruse din Transnistria au fost aduse în deplină pregătire de luptă, iar serviciile secrete ucrainene au acuzatcă locuitorii Transnistriei primesc mesaje SMS falsede la Forțele Armate ale Ucrainei cu un avertisment despre un atac cu rachetă.
  • Ministerul rus de Externe a spus că ar dori să evite să atragă Transnistria în război.
  • Ministerul de Externe ucrainean și-a exprimat sprijinul pentru integritatea teritorială a Moldovei și a condamnat încercările Rusiei de a atrage Transnistria în războiul împotriva Ucrainei.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close