Antena 3 CNN Externe Un înalt oficial al Vaticanului pledează pentru posibilitatea ca preoții să se căsătorească: "Trebuie să ne gândim serios"

Un înalt oficial al Vaticanului pledează pentru posibilitatea ca preoții să se căsătorească: "Trebuie să ne gândim serios"

Un înalt oficial al Vaticanului și consilier al Papei Francisc a declarat că Biserica Catolică ar trebui să se "gândească serios" la posibilitatea de a le permite preoților să se căsătorească.

Un înalt oficial al Vaticanului pledează pentru posibilitatea ca preoții să se căsătorească: "Trebuie să ne gândim serios"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   23:20

Într-un interviu publicat duminică, arhiepiscopul Charles Scicluna din Malta, care este și secretar adjunct în biroul doctrinar al Vaticanului, a remarcat că preoților li s-a permis să se căsătorească în primul mileniu din istoria Bisericii și că mariajul este permis și astăzi în ritul oriental al Bisericii Catolice.

"Este, probabil, prima dată când spun acest lucru în mod public și va suna eretic pentru unii oameni. Dacă ar fi după mine, aș revizui cerința conform căreia preoții trebuie să fie celibatari.

Experiența mi-a arătat că acesta este un lucru la care trebuie să ne gândim serios", a declarat arhiepiscopul Charles Scicluna din Malta, pentru Times of Malta.

Scicluna, în vârstă de 64 de ani, a spus că Biserica a "pierdut mulți preoți mari pentru că au ales căsătoria".

Citește și: Badantă româncă, arestată în Italia. A dus-o pe bătrâna de care avea grijă la un azil din România și s-a mutat cu familia în casa ei

El a spus că "există un loc" pentru celibat în Biserică, dar că aceasta trebuie să ia în considerare și faptul că un preot se îndrăgostește uneori, și atunci trebuie să aleagă între dragoste și preoție, motiv pentru care adesea se angajează, în secret, în relații sentimentale.

Dezbaterea cu privire la posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească există de secole.

Papa Francisc a exclus orice posibilitate ca el să schimbe regula romano-catolică, referitoare la faptul că preoții trebuie să fie celibatari, însă ar putea fi schimbată de un viitor papă, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close