Antena 3 CNN Externe Badantă româncă, arestată în Italia. A dus-o pe bătrâna de care avea grijă la un azil din România și s-a mutat cu familia în casa ei

Badantă româncă, arestată în Italia. A dus-o pe bătrâna de care avea grijă la un azil din România și s-a mutat cu familia în casa ei

O badantă româncă a fost arestată în Italia, după ce a abandonat-o pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă la un azil din România, apoi s-a mutat cu familia în casa ei și i-a golit toate conturile.

Badantă româncă, arestată în Italia. A dus-o pe bătrâna de care avea grijă la un azil din România și s-a mutat cu familia în casa ei
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2024   •   17:12

Românca în vârstă de 47 de ani a fost arestată de polițiștii italieni, fiind acuzată că a adus-o în România pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă și a abandonat-o timp de șapte ani la un azil.

În tot acest timp, românca a locuit în casa femeii din Italia și i-a golit toate conturile, prejudiciul ridicându-se la suma de 317.000 de euro.

Bătrâna a angajat-o pe româncă în 2014, pentru a avea grijă de ea. Un an mai târziu, soțul femeii a decedat, iar aceasta a devenit tot mai fragilă din punct de vedere emoțional.

Acesta a fost momentul în care bătrâna a făcut o procură pe numele româncei, care i-a dat dreptul de a-i accesa conturile.

Citește și: Un român de 49 de ani a murit pe o autostradă din Italia, după ce a fost izbit de o furgonetă

Ulterior, românca a convins-o pe femeie să meargă în România, apoi a abandonat-o timp de șapte ani. 

În 2023, bătrâna s-a întors în Italia, având nevoie de îngrijiri medicale, și și-a dat seama că în casa sa locuiau mai multe rude ale îngrijitoarei.

Românca a fost plasată în arest la domiciliu, iar anchetatorii încearcă să recupereze acum banii bătrânei.

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close