Antena 3 CNN Externe "Irakul riscă să cadă într-un haos similar celui din Siria", afirmă trimisul special al ONU

"Irakul riscă să cadă într-un haos similar celui din Siria", afirmă trimisul special al ONU

"Irakul riscă să cadă într-un haos similar celui din Siria", afirmă trimisul special al ONU
Sursa foto: Foto: theguardian.com
04 Iul 2014   •   08:21

Irakul riscă să "cadă într-un haos similar celui din Siria", dacă clasa politică nu va reuşi să formeze un Guvern de uniune naţională, a avertizat joi trimisul special al ONU la Bagdad, Nikolai Mladenov, citat de AFP.
  
"Dacă Irakul nu-şi urmează procedura politică constituţională, care este alternativa?", a declarat Mladenov, într-un interviu, la biroul său din Bagdad.
   
"Irakul riscă să cadă într-un haos similar celui din Siria. Oamenii trebuie într-adevăr să înţeleagă acest lucru cât mai repede", a adăugat el.
   
Parlamentul format în urma alegerilor din 30 iunie s-a reunit marţi pentru prima dată. El urmează să-şi aleagă un preşedinte, iar apoi un preşedinte al republicii însărcinat cu desemnarea viitorului premier, însă această primă şedinţă a eşuat.
   
"Irakul nu va mai fi niciodată ca înainte" de ocuparea oraşului Mosul (nord) de către insurgenţi, la 10 iunie, în a doua zi a ofensivei lor. "Nu există niciun mijloc ca ţara să revină la situaţia din trecut", a adăugat diplomatul bulgar, fost ministru de Externe şi al Apărării.
   
"Uitaţi-vă divergenţele şi ambiţiile personale", s-a adresat el liderilor irakieni. "Veţi avea timp mai târziu pentru asta. Acum este momentul să căutaţi un mijloc de a salva ţara", a afirmat Mladenov.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close