Antena 3 CNN Externe Singurele trei joburi care vor supraviețui erei AI. Previziunile lui Bill Gates

Singurele trei joburi care vor supraviețui erei AI. Previziunile lui Bill Gates

Unul dintre cei mai influenți oameni din domeniul tehnologic, Bill Gates, a oferit recent predicţiile sale în legătură cu impactul Inteligenţei Artificiale (AI) asupra pieței muncii și sectoarelor industriale. Top trei joburi care vor supraviețui acestei ere.

Singurele trei joburi care vor supraviețui erei AI. Previziunile lui Bill Gates
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   17:34

În ultimii doi ani, avansul tehnologic a fost marcat de integrarea inteligentei artificiale în diversele sisteme, provocând îngrijorări despre cum se va schimba fundamental societatea. 

Potrivit experților, până în 2025, 60% din joburi vor fi afectate de AI, în diferite moduri. 

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, este recunoscut drept unul dintre liderii de opinie în lumea tehnologiei. Opiniile sale sunt adesea luate în considerare atunci când vine vorba de orientarea în viitorul tehnologic.

Recent, Bill Gates şi-a exprimat opinia că avansul IA va reconfigura considerabil piața muncii și industriile, iar el a identificat trei domenii care vor fi "imune" în ciuda avansului tehnologic.

Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI. Previziunile lui Bill Gates

Aceste domenii, potrivit predicțiilor sale publicate pe blogul său, Gates Notes, sunt energia, biologia și profesii specializate în design-ul și gestionarea uneltelor AI. Astfel, cei care se află în aceste domenii vor "rezista” noului val tehnologic care va schimba piața muncii. 

"Nu e ca și cum scopul final e să avem mai puțin plastic sau o anumită temperatură. Contează dacă oamenii o duc bine", a declarat Gates, potrivit useit.ro.

În timp ce există îngrijorări cu privire la impactul pe termen lung al AI asupra locurilor de muncă, Bill Gates se arată optimist cu privire la capacitatea acestei tehnologii de a aduce beneficii într-o varietate de domenii.

Într-un interviu acordat CNN, Gates a prezis că inteligența artificială va face viața tuturor mai ușoară, indicând în mod special faptul că îi va ajuta pe medici să își completeze actele, aceasta fiind "o parte a muncii care nu le place, dar pe care AI o putem face foarte eficient".

Totuși, el evidențiază importanța adaptării și pregătirii continue pentru schimbările radicale aduse de evoluția tehnologică, în special pentru cei care lucrează în sectoarele sus menționate.

×
Subiecte în articol: Bill Gates inteligenta artificiala
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close