Antena 3 CNN Externe Jurnalista care a protestat în direct, la televiziunea rusă unde lucra, a fost angajată de o publicaţie germană

Jurnalista care a protestat în direct, la televiziunea rusă unde lucra, a fost angajată de o publicaţie germană

Marina Ovsiannikova (43 de ani), jurnalista care a intrat live cu poster-ul „Opriţi războiul, nu credeţi propaganda rusă, vă mint”, a fost angajată de publicaţia germană care deţine ziarul Die Welt.

Jurnalista care a protestat în direct, la televiziunea rusă unde lucra, a fost angajată de o publicaţie germană
de Alexandra Ionescu    |    12 Apr 2022   •   10:10

Jurnalista va transmite din Ucraina şi Rusia despre război şi va apărea pe canalul TV al publicaţiei, conform reprezentanţilor Die Welt.

„Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu imaginea neîndulcită a realităţii”, spune redactorul şef al grupului Welt, Ulf Poschardt. „Astfel, ea a apărat cea mai importantă valoare a jurnalismului, în pofida ameninţării din partea statului (...)

Ca jurnalist, cred că este datoria mea să apăr această libertate”.

La rândul său, Ovsiannikova a spus că „Welt susţine exact că este apărat atât de feroce de oamenii din Ucraina: libertatea”.

Luna trecută, femeia a intrat în direct la televiziunea de stat rusă, unde era angajată, cu o pancartă despre propagandă şi mesaj anti-război. A fost reţinută ulterior şi amendată.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close