Antena 3 CNN Externe Karl Nehammer, actual ministru de Interne, va fi noul cancelar al Austriei

Karl Nehammer, actual ministru de Interne, va fi noul cancelar al Austriei

Înalții oficiali ai partidului conservator de guvernământ l-au ales, vineri, pe Karl Nehammer, actual ministru de Interne, pentru a fi liderul lor și următorul cancelar al țării.

Karl Nehammer, actual ministru de Interne, va fi noul cancelar al Austriei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Dec 2021   •   17:55

”Am fost desemnat astăzi în unanimitate de conducerea OVP drept preşedinte al partidului şi, în consecinţă, candidat la postul de cancelar”, a declarat Nehammer la o conferință de presă, la Viena.

”Sunt extrem de recunoscător. Este o onoare şi un privilegiu la care nu mă aşteptam,” a adăugat acesta. Astfel, el îi va succeda lpe Sebastian Kurz și aliatul său, actualul cancelar Alexander Schallenberg, care și-a anunțat joi demisia.

Acesta din urmă a condus guvernul austriac pentru o perioadă de două luni, după ce Kurz a fost demis în urma unui scandal de corupție. De altfel, întreaga schimbare din fruntea partidului și a executivului a venit după anunțul retragerii definitive din politică al acestuia.

Nehammer are 49 de ani și este un fost soldat și consilier în comunicații. În prezent ocupă prima poziție în cabinet și va conduce o coaliție de guvernare formată din OVP și Partidul Verde, scrie Reuters.

În calitate de ministru de interne, el a fost responsabil cu punerea în aplicare a politicii distinctive a lui Kurz: o linie dură în ceea ce privește imigrația ilegală, întărirea controalelor la graniță și angajamentul de a preveni repetarea crizei migraționale din Europa din 2015-2016, când Austria a primit mai mult de 1% din populația sa în solicitanți de azil.

Tot în declaraţia de vineri, Nehammer a spus şi că urmează o amplă remaniere a guvernului. Gernot Blümel, ministru al finanţelor și unul dintre aliații de încredere al lui Kurt, declarase anterior că demisionează și el.

×
Subiecte în articol: Karl Nehammer cancelar Austria
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close