Antena 3 CNN Externe Lista ţărilor europene care scapă de vize pentru intrarea în China | Decizia a fost luată în încercarea de a dezvolta turismul post-pandemic al statului

Lista ţărilor europene care scapă de vize pentru intrarea în China | Decizia a fost luată în încercarea de a dezvolta turismul post-pandemic al statului

China scoate temporar obligativitatea vizelor pentru mai multe țări din Europa în încercarea de a-și stimula turismul post-pandemic.

Lista ţărilor europene care scapă de vize pentru intrarea în China | Decizia a fost luată în încercarea de a dezvolta turismul post-pandemic al statului
Sursa foto: freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   13:36

China încearcă să stimuleze turismul post-pandemic și va scuti cetățenii din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Malaezia de obligativitatea vizei pentru a intra în țară, relatează Reuters, scrie dcnews.ro.

Astfel, de la 1 decembrie până la 30 noiembrie anul viitor, cetățenii țărilor menționate care intră în China pentru afaceri, turism, vizitarea rudelor și prietenilor sau în tranzit pentru cel mult 15 zile nu vor avea nevoie de viză, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

China a luat măsuri în ultimele luni, inclusiv restabilirea rutelor de zbor internaționale, pentru a-și revigora sectorul turistic, după trei ani de măsuri stricte COVID-19 care i-au închis în mare parte granițele față de lumea exterioară.

De asemenea, guvernul încearcă să își restabilească imaginea în lume, după ce a intrat în conflict cu multe țări occidentale pe diverse teme, inclusiv COVID, drepturile omului, Taiwanul și comerțul.

Un sondaj recent realizat de Pew Research Center în 24 de țări a arătat că opiniile despre China sunt în general negative, 67% dintre adulți exprimând opinii nefavorabile.

Mai mult de jumătate dintre respondenți au declarat că China se amestecă în afacerile altor țări și nu ține cont de interesele altora.

”Această decizie va facilita călătoriile în China pentru mulți cetățeni germani într-o măsură fără precedent", a declarat ambasadorul Germaniei în China, Patricia Flor, pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

”Sperăm că guvernul chinez va pune în aplicare măsurile anunțate astăzi pentru toate statele membre ale UE. Călătoriile fără vize în Germania pentru cetățenii chinezi vor fi posibile doar dacă toți membrii Acordului european Schengen vor aproba acest lucru, a precizat ambasadoarea.

54 de țări, incluse în ”tranzitul fără vize” din China

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, care se află la Beijing, a scris pe X: ”Un nou anunț excelent cu ocazia vizitei mele din partea omologului meu Wang Yi!”.

În această lună, China și-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de țări pentru a include cetățenii Norvegiei.

În luna august, China a eliminat toate cerințele privind testul COVID pentru călătorii care intră în țară. În iulie, a reluat intrarea fără viză timp de 15 zile pentru cetățenii din Singapore și Brunei.

Zborurile internaționale care intră și ies din țară, deși își revin mai lent decât serviciile din rețeaua internă, au început să se redreseze.

Autoritatea aviatică din China a declarat în octombrie că se așteaptă 16.680 de zboruri săptămânale din noiembrie până în martie, iar zborurile de pasageri ar trebui să ajungă la 71% din totalul de acum patru ani.

×
Subiecte în articol: China vize tari europene turism
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close