Antena 3 CNN Externe Luare de ostatici într-un club din Olanda. Sute de polițiști şi roboți controlați de la distanță pentru dezactivarea explozibililor, mobilizați la faţa locului

Luare de ostatici într-un club din Olanda. Sute de polițiști şi roboți controlați de la distanță pentru dezactivarea explozibililor, mobilizați la faţa locului

Mai multe persoane au fost luate ostatice în orașul Ede din estul Olandei, iar casele din zonă au fost evacuate, a anunțat Poliția.

de Claudiu Ştefan    |    30 Mar 2024   •   13:15

UPDATE 14:50 - Cele patru persoane luate ostatice într-o club din Olanda au fost salvate de forţele speciale, în urmă cu foarte puţin timp.

Atacatorul a fost reţinut de poliţie.

Oamenii au fost luaţi ostatici de dimineaţă, din jurul orei 06:00.

Sute de polițiști au fost mobilizați în jurul unui club de noapte, unde un bărbat amenința cu arma oamenii și amenința că va provoca o explozie. 

Acţiunea nu a fost una de natură teroristă, însă deocamdată nu se ştie ce a dus la acest gest.

---------------

Ştirea iniţială 13:15

Mai multe unități speciale de poliție au ajuns la faţa locului, sâmbătă dimineaţă, mai exact la o clădire din centrul orașului. 

Sunt sute de polițiști și membri ai trupelor speciale mobilizați în jurul unui club de noapte, unde un bărbat amenință cu arma oamenii și amenință că va provoca o explozie. 

În acest club de noapte din centrul orașului, avusese loc o petrecere cu muzică tehno, care se încheiase în jurul orei 4:00 dimineaţa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Trei ostatici au fost eliberaţi, fiind lăsaţi să plece din club. 

Atacatorul, despre care mai multe surse au spus pentru presa olandeză, că ar avea cu el genţi cu explozibil și arme de foc, ar fi intrat în această în clădirea acestui club de noapte în jurul orei 06:00, când deja locația era închisă pentru public.

Probabil că acolo se mai aflau unii dintre petrecăreții care nu reușiseră încă să plece spre casă. 

După cinci ore de negocieri cu el și după ce zona a fost înconjurată de poliție, s-a reușit să se elibereze trei dintre ostatici.

Patronul acestui local a declarat pentru presa olandeză ca angajații săi sunt în continuare ținuți ostatici acolo în interior de către atacator. 

Nu se știe despre câte persoanele este vorba, pentru că nu sunt informații de la poliție până la acest moment.

Au fost desfășurate acolo mai multe unități speciale de poliție și 150 de locuințe din zonă au fost evacuate, iar oamenii au fost rugați să stea departe de zonă.

Operatorul feroviar național din Olanda a suspendat traficul feroviar spre și dinspre Ede, astfel încât să nu se mai poate ajunge în acest oraș, deci practic zona este înconjurată în acest moment. 

Reporteri ai posturilor de televiziune de stat din Olanda spun că la fața locului se află unități polițiști în echipamente de protecție și chiar roboți controlați de la distanță pentru dezactivarea explozibililor.

Poliția nu a vrut să dea detalii dacă este vorba despre unul sau mai mulți bărbați, dar mai multe surse anonime au declarat pentru presa olandeză că este vorba despre doar o persoană care a luat ostatici mai multe alte persoane în interiorul acestui club de noapte.

×
Subiecte în articol: Olanda ostatici luare de ostatici club
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close