Antena 3 CNN Externe Mărturia bărbatului care s-a întors din morți. Experiența de coșmar prin care a trecut: "Un fior rece mi-a cuprins corpul"

Mărturia bărbatului care s-a întors din morți. Experiența de coșmar prin care a trecut: "Un fior rece mi-a cuprins corpul"

Un bărbat a povestit experiența care l-a făcut să nu-i mai fie frică de moarte, după ce s-a prăbușit în baia unui fast-food, iar medicii au crezut că a decedat.

Mărturia bărbatului care s-a întors din morți. Experiența de coșmar prin care a trecut: "Un fior rece mi-a cuprins corpul"
Sursa foto: Gettyimages | kirstyokeeffe
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   11:57

Vincent Tolman s-a prăbușit în baia unui fast-food din Utah, SUA, moment în care medicii sosiți la fața locului l-au considerat decedat.

"Am căzut pe podeaua băii unui Dairy Cream din Utah, într-o noapte rece de ianuarie 2002. Eu și prietenul meu luasem un supliment dubios pe care îl cumpărasem online, dar în momentul în care l-am consumat, am știut că ceva nu era în regulă.

Ne-am repezit la cel mai apropiat restaurant în speranța că niște mâncare ne va face să ne simțim mai bine”, a povestit el, pentru Insider.

Bărbatul a declarat că această experiență l-a făcut să nu-i mai fie frică de moarte.

Citește și: Veste bună pentru turiștii români: Grecia va avea o nouă autostradă. Data la care va fi finalizată

"Am început să mă simt extrem de rău, așa că m-am închis într-o cabină de baie. Dintr-o dată, un fior rece ca gheața mi-a cuprins corpul. Apoi, lumea a început să se învârtă. M-am prăbușit, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am privit de sus.

Lumea părea că nu mai are tavan, iar eu priveam, calm, cum paramedicii se grăbeau să intre în baie și lucrau deasupra corpului meu”, spune acesta.

Acesta a continuat să descrie cum sufletul i-a părăsit corpul și cum s-a văzut în timp ce zăcea pe podea.

"Îl descriu ca fiind "trupul" deoarece nu m-am recunoscut la început. Persoana pe care am văzut-o nu semăna cu mine: fața era de un mov strălucitor și avea pete galbene. Arăta ca un cadavru fals.

Am urmărit cum serviciile de urgență au încercat să-l resusciteze pe bărbat, dar la scurt timp s-au oprit și au renunțat. L-au înfășurat într-un sac mortuar galben aprins și l-au transportat în portbagajul unei ambulanțe”, susține Tolman.

Salvat în ultimul moment

După 45 de minute de mers cu ambulanța, un medic aflat în prima săptămână de muncă a decis să-l verifice din nou pulsul.

"După mai multe minute de verificări și reverificări, medicul a spus, mai târziu, că a simțit un puls slab pe piciorul meu. Acesta a intrat în acțiune și a început să alimenteze plămânii cu oxigen și să conecteze un defibrilator.

Nu a fost niciun rezultat după prima undă de șoc, dar după a doua rundă a obținut o bătaie a inimii, iar după a treia rundă a obținut o bătaie constantă a inimii. Era slabă, dar era constantă și era suficientă pentru a susține viața”, a mai spus bărbatul.

Când a ajuns la spital, bărbatul a început să aibă convulsii, după care a stat în comă trei zile.

"Dintr-o dată am simțit că cineva îmi lega brațul stâng și mi-am dat seama - trupul era, de fapt, al meu. A fost atât de sfâșietor... Cum se putea ca în tot acest timp să fi asistat la propria mea moarte? Am fost în comă timp de trei zile, declarată oficial de către medici - în moarte cerebrală.

Aceștia au spus familiei mele că aveam puține șanse de supraviețuire. Dar, în acele trei zile, cred că am călătorit în „partea cealaltă". Am fost întâmpinat cu sentimente de iubire și am văzut frumusețea divină, toate acestea fiind descrise în cartea mea. Știam în adâncul sufletului meu că nu era încă momentul meu. Așa că, trei zile mai târziu, am deschis ochii în spital. Din punct de vedere fizic eram complet bine”, a spus el.

"Nu mă mai tem de moarte"

Medicii i-au spus lui Tolman că un miracol a făcut ca el să rămână în viață.

"Deși am fost crescut într-o familie religioasă, nu am fost niciodată credincios. Dar m-am întors din experiența mea de „aproape moarte” cu o înțelegere mai profundă a scopului nostru pe pământ.

Încerc să trăiesc fiecare zi cu un sentiment de recunoștință și fericire. Știu că viața este aici pentru a ne învăța multe lecții. De asemenea, nu mă mai tem de moarte. De fapt, când aflu că cineva a murit, îl invidiez, deoarece știu că a plecat într-un loc superior celui în care ne aflăm acum”, a povestit Tolman, pentru Insider.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close