Antena 3 CNN Externe Veste bună pentru turiștii români: Grecia va avea o nouă autostradă. Data la care va fi finalizată

Veste bună pentru turiștii români: Grecia va avea o nouă autostradă. Data la care va fi finalizată

Turiștii români care preferă să meargă în vacanță în Grecia se vor putea bucura de o autostradă nouă.

Veste bună pentru turiștii români: Grecia va avea o nouă autostradă. Data la care va fi finalizată
Sursa foto: Getty Images I ChamilleWhite
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   10:49

Autostrada care va fi construită în Creta va lega cele două capete ale insulei. Aceasta este Axa Rutieră de Nord a Cretei (BOAK), care a fost împărțită în trei tronsoane. 

Primele două (Napoli-Agios Nikolaos și Hersonissos-Napoli) au fost contractate, în timp ce tronsonul Chania-Heraklion, în lungime de 157,5 km și cu un buget de 1,75 miliarde de euro, va fi contractat în următoarele câteva săptămâni. 

Cu toate acestea, municipalitățile din Heraklion și Malevizio au depus contestații în legătură cu acest proiect, împotriva condițiilor de mediu pentru ocolirea capitalei Heraklion, existând riscul ca șantierele să aibă întârzieri.

Tronsonul Chania-Heraklion al BOAK, în lungime de 157,5 km, va avea două benzi de circulație pe sens, 26 de tuneluri, 10,80 kilometri de poduri noi, 20 de intersecții denivelate, în timp ce modernizarea a celor 18 kilometri existenți este, de asemenea inclusă, în proiect. 

Citește și: Un șofer a dat Poliția în judecată, după ce a dat flash-uri unei autospeciale în trafic și a fost amendat. Decizia instanței

Totodată, aceasta este singura secțiune a BOAK care va avea taxe de drum, la ieșirile de pe autostradă, iar taxa va fi proporțională cu distanța parcursă. 

În același timp, pentru prima dată în Grecia, statul va plăti o sumă suplimentară de bani, întrucât proiectul nu va avea suficient trafic pentru a amortiza investiția, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: autostrada Europa Grecia şoferi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close