Antena 3 CNN Externe Mesajul emoţionant pe care Stephen Hawking l-a transmis întregii lumi. "Ar trebui să îşi pună capăt zilelor"

Mesajul emoţionant pe care Stephen Hawking l-a transmis întregii lumi. "Ar trebui să îşi pună capăt zilelor"

Mesajul emoţionant pe care Stephen Hawking l-a transmis întregii lumi. "Ar trebui să îşi pună capăt zilelor"
de O.P.    |    19 Sep 2013   •   09:53

Celebrul cosmolog Stephen Hawking a declarat că susține dreptul oamenilor bolnavi și aflați în stadii terminale de a alege să nu mai sufere și de a opta astfel pentru sinucidere asistată, scrie Agerpres.

Într-un mesaj transmis cu ocazia lansării unui documentar despre viața sa, lansare ce va avea loc în cursul acestei săptămâni, Hawking a precizat că susține dreptul fiecărui om bolnav incurabil să moară, doar dacă el alege această soluție pentru a scăpa de chinuri.

"Cred că acei oameni bolnavi incurabil în stadii terminale, care trec prin dureri îngrozitoare, ar trebui să aibă dreptul de a-și pune capăt zilelor, iar cei care îi ajută să facă acest lucru nu trebuie să fie puși sub acuzare", a declarat cercetătorul.

"Desigur însă că trebuie să existe niște mijloace prin care să poată exista certitudinea că respectiva persoană chiar dorește să moară și nu este presată de altcineva să facă acest lucru. De asemenea o astfel de decizie nu trebuie să poată fi luată fără a fi adusă la cunoștință și fără a se obține consimțământul respectivei persoane, așa cum era să se întâmple în cazul meu", a mai adăugat el.


×
Subiecte în articol: Stephen Hawking sinucidere asistata
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close