Antena 3 CNN Externe Xi Jinping, primit la Paris de Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen. Preşedintele Chinei a pledat pentru consolidarea relațiilor cu UE

Xi Jinping, primit la Paris de Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen. Preşedintele Chinei a pledat pentru consolidarea relațiilor cu UE

Președintele Chinei Xi Jinping pledează pentru consolidarea relațiilor între țara pe care o conduce și Uniunea Europeană, în cadrul unei întâlniri la Paris.

de Ioana Mircea    |    06 Mai 2024   •   14:41

Xi Jinping a pledat pentru consolidarea relațiilor dintre China și Uniunea Europeană, în ciuda divergențelor existente, într-o întâlnire la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În calitate de puteri mondiale importante, Xi Jinping a subliniat importanța menținerii parteneriatului și a dialogului între cele două entități, cu accent pe consolidarea încrederii reciproce și a cooperării strategice.

"În calitate de puteri mondiale importante, China şi UE trebuie să rămână partenere, să continue dialogul şi cooperarea, să aprofundeze comunicarea strategică, să întărească încrederea reciprocă strategică, să-şi consolideze consensul strategic şi să treacă la o coordonare strategică", le-a spus Xi Jinping interlocutorilor săi.

El a pledat ca acest lucru să se producă de "o manieră care să promoveze dezvoltarea sănătoasă a relaţiilor China-UE şi să aducă în permanenţă noi contribuţii la pace şi dezvoltare în lume", a spus Xi Jinping.

În discuția de la Palatul Elysée, Xi Jinping a pledat pentru o coordonare strategică între China și UE, care să promoveze dezvoltarea sănătoasă a relațiilor bilaterale și să aducă contribuții la pacea și dezvoltarea globală. În ciuda divergențelor comerciale și a pozițiilor diferite în ceea ce privește criza din Ucraina, China și UE au căutat să mențină dialogul și cooperarea în diverse domenii.

"Ar putea să negocieze un acord comercial. China are un avantaj în ceea ce privește deficitul comercial în raporturile cu europenii, în general, și cu Franța în special. Se dorește ca acest decalaj economic dintre Franța și China să se reducă. În al doilea rând în legătură cu războiul din Ucraina, Franța încearcă să rupă China de Rusia ceea ce e iar foarte greu", a declarat în direct la Antena 3 CNN, Marian Zidaru, analist militar.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping Franta
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close